Alig telik el nap anélkül, hogy ne rendeznének Diákolimpiai döntőket. Valamennyi szakágban már az országos finálékat bonyolítják, többnek a vasi megyeszékhely adott, illetve ad otthont a közeljövőben. Egy üde színfoltja azonban a 2022-es szezonnak is akad. Bővült ugyanis az a kínálat, amelyet kiajánlhatnak az iskoláskorú tanulók számára a sportszövetségek.

Így került az idei palettára az akrobatikus rock and roll. A Magyar TáncSport Szakszövetség,és az Országos Diáksport Szövetség közös összefogásából szervezték meg a rocky-sok diákolimpiáját. Az országos finálét a legutóbbi hétvégén rendezték Dunakeszi, ahol valóban csak a legjobbak képviselhették egyesületüket, tanintézményüket.

A Vas megyei színeket az ikervári Zichy Antónia Általános Iskola tanulói képviselték, akik komoly felkészülést követően vettek részt a finálén. A serdülők számára kiírt korosztályban induló csapat kiegyenlített teljesítménnyel a kiemelkedő második helyet szerezték meg. Ezzel a sporttörténelmi jelentűségű eredménnyel öregbítették a gyerekek Vas megye valamint az ikervári iskola hírnevét is.

A csapat tagjai: Glavánovics Lili, Kontics Otília, Kocsi Viktoria, Vöcsei Virág (valamennyien az ikervári Zichy Antónia Általános 8.osztalyos tanulói).
Felkészítőjük, edzőjük: Koszogovits Norbert

Honlapunkon megjelenő kiemelt tartalmakat a Vasi Korall Kft. támogatja!