Javában zajlik a Magyar Snapszer Szövetség égisze alatt megrendezendő bajnokság, amely egy rövid nyári szünetre vonul. Mégsem maradnak megmérettetés nélkül a sportbarátok, hiszen különböző állomásokon szerveznek fesztiválsnapszer erőpróbákat, valamint sportnapokon, különböző rendezvényeken bemutató mérkőzéseket, amely a tervek szerint újabb rétegeket szólít meg.

Hogy mennyire sikeres ez a kártyajáték jól mutatja, hogy a kocsmasportkörből nőtte ki magát és az idősebb generáció mellett már tinédzserek, fiatal felnőttek is csatlakoztak a versenyekhez. Így volt ez a legutóbbi hétvégén is, amikor Kőszegen adtak egymásnak randevút a versenyzők. A Corner Sörözőben bonyolították le a Kőszegi Snapszer Kupát.

A svájci rendszerű hét fordulós erőpróbára telt ház jött össze és 29 fő vállalkozott arra, hogy induljon a végső győzelemért. A presztízsértékű tornán értékes serlegekért ültek asztalhoz és az egész napos rendezvény késő este ért véget. Érdekesség, hogy már hölgyek is neveznek és nézők, szurkolók kísérik a résztvevőket. Ennek megfelelően a színvonalra sem volt panasz.

A négyfős csoportkörök után egyenes kieséses rendszerben folytatódtak a küzdelmek, ahol már csak a legjobbak maradtak állva. A nap végén a magyarnádaljai Balog János örülhetett, Ő végzett az élen és hódította el az első helyért járó serleget is. A második Szabó Gábor lett Röjtökmuzsajról, míg a bronzérmet a szombathelyi Tuczai Miklós érdemelte ki teljesítményével.

A Snapszerbajnokság végeredménye:
1. Balogh János – Magyarnádalja
2. Szabó Gábor – Röjtökmuzsaj
3. Tuczai Miklós – Szombathely
4. Bellovits Márk – Lukácsháza

Honlapunkon megjelenő kiemelt tartalmakat a Vasi Korall Kft. támogatja!