Ivkovics Sztojan szövetségi kapitány együttese csütörtökön mutatkozott be egymás utáni a második Eb-jén, és 95–85-re kikapott a bosnyákoktól, 103–88-ra alulmaradt a címvédő szlovénokkal szemben, vasárnap 78–74-es vereséget szenvedett a franciáktól – innentől már biztos volt a kiesés –, majd kedden 87–64-re kikapott Litvániától. Aztán a németektől szerda este 35 pontos különbségű vereséget szenvedtek Perl Zoltánék.

Az öt vereség mellett az is nyomasztólag hatott, hogy Hanga Ádám, a Real Madrid klasszisa combsérülés miatt hétfőn elutazott klubjához kezelésre, ráadásul szerdán Váradi Benedeknek kificamodott az ujja, és két hétre gipszkötést kapott.

Köln, 2022. szeptember 7.
A német Jonas Wohlfarth-Bottermann (b), valamint Perl Zoltán (k) és Benke Szilárd a férfi kosárlabda Európa-bajnokság Magyarország – Németország mérkõzésén a kölni Lanxess Arénában 2022. szeptember 7-én.
MTI/Czeglédi Zsolt

Perl Zoltán szomorúan beszélt a nagyarányú vereség után:
„Fáradtak voltunk, a védekezésünk szörnyű volt, és sok taktikai hibát követtünk el. Az Eb-n végig a legjobbunkat nyújtottuk, és igaz, hogy nem nyertünk, de nagyon küzdöttünk. Nekünk csak az Eb-ken van alkalmunk találkozni Európa legjobbjaival.”

A magyar csapat öt vereséggel, csoportutolsóként fejezte be az Eb-t.
A kölni hatosból a németek, a szlovénok, a franciák és a litvánok jutottak tovább, és a magyarok mellett a bosnyákok búcsúztak.

Honlapunkon megjelenő kiemelt tartalmakat a Vasi Korall Kft. támogatja!