Ahogy korábban beszámoltunk róla, a nyári időszak a küzdősport képviselői számára inkább a feltöltődésé és a pihenésé, hiszen a legtöbb rendezvényt tavasszal illetve ősszel bonyolítják le. Ugyanakkor akadt egyetlen kiemelt sportesemény, amelyre a felsőoktatási intézményekben tanuló élsportolók, versenyzők készültek a végső győzelem reményében.

Lengyelországban gyűlt össze több mint hatezer egyetemista, főiskolás idén júliusban. Itt rendezték meg ugyanis az 2022. évi Európai Egyetemi Játékokat, amelyen rendkívül eredményesen szerepeltek a magyar színeket képviselő versenyzők. A delegáció tagjaként vett részt a rendezvényen az ELTE Savaria Egyetemi Központ oktatói illetve sportolói is.

Sikeresen szerepeltek a kick-box szakágban kesztyűt húzó Szmolek Emánuel és Bolfàn Ákos, akiket az ELTE rektora Prof. Dr. Borhy László fogadta. Elismerést vehetett át a magyar válogatott edzői stábját erősítő Dancsó Zoltán és Koszogovits Mihály, utóbbi a Sporttudományi Intézet oktatójaként is segítette a versenyzők felkészülését.

Honlapunkon megjelenő kiemelt tartalmakat a Vasi Korall Kft. támogatja!