Kétségtelen, hogy nem kezdte jól az NB II-es bajnokság új idényét a Haladás VSE második számú csapata. Három fordulót követően csak 1 pontja volt a vasi zöld-fehéreknek. Ezt követően viszont elkapta a fonalat és a Mözs valamint a Mad Dogs ellen parádés játékkal rukkoltak ki Vidák Balázsék. Ráadásul nemcsak a győzelemnek, hanem az eredményességnek is örülhettek a szurkolók és várhatták a jó folytatást.

Az egykor szebb napokat is látott Dunaújváros rendkívül erős kerettel rendelkezik és hazai környezetben képes bármely ellenfelét meglepni. Ez volt a tervük a hétfő esti összecsapáson is. A szombathelyiek ugyanakkor már az első perctől kezdve nem engedte át az irányítást és támadások tekintetében is jobb mutatókkal rendelkeztek. Nem is volt kétséges, hogy melyik csapat szerzi meg az első gólt.

Egy tudatosan felépített akció végén Kiss Patrik talált a hálóba, majd alig 120 másodperccel később már Knizs Olivér is feliratkozott a gólszerzők listájára. Igyekezett gyorsan rendezni sorait az Újváros, de csak futottak az eredmény után. A hazai időkérés sem tudta megakasztani a vasi gépezetet, amely a megszerzett előnyét jól őrizte a nagyszünetig.

A második félidőben mindent egy lapra tett fel a Dunaújváros és szerkezetet is váltott. Sziffer András tanítványai azonban jól állták a sarat és veszélyes kontrákkal riogatták ellenfelüket. A 27. percben megszületett a hatodik, egyben utolsó Haladás gól, amely végérvényesen eldöntötte a három bajnoki pont sorsát. A vasi alakulat megérdemelt sikerével fellépett a negyedik helyre.

Dunaújváros Futsal – Haladás VSE II. 4-6 (2-4)

Haladás: Soronics G. – Knizs O., Vidák B., Puhr B., Vas Á.
Csere: Győrfy B. – Körmendy G., Kiss P., Volner B., Sodics Á., Dobány P.
Vezetőedző: Sziffer András

Gólszerző: Kiss P. M. (13′), Villám B. (18′), Csányi D. (24′), Ukwuoma (35′) illetve Kiss P. (4′, 14′, 25′), Knizs O. (6′), Vokner B. (17′), Puhr B. (27′)

Honlapunkon megjelenő kiemelt tartalmakat a Vasi Korall Kft. támogatja!