Évente ötször szerveznek megyén belül teljesítménytúrát a Vasi Vándorok Sportegyesület. A Kőszegi-hegység és a környező térség szépségeit bárki felfedezheti a különböző programjaiknak köszönhetően. Az Éjszakai túrázás szerelmeseinek a Kőszegi Csillagok nyújtott kikapcsolódási és feltöltődési lehetőséget, szombaton pedig öt táv közül választhattak a túrázás szerelmesei.

A Colonia Savaria kiemelt erőpróbának minősült és a teljesítménytúra része az Észak-Dunántúli Kupának valamint elszámolható a Dunántúl Kupa sorozatban is. Nem csoda, hogy hajnali hét órától kezdve egész délelőtt hullámokban érkeztek a résztvevők az Oladi Katolikus Közösségi Házhoz. Ezúttal nemcsak a rajt, hanem a cél is a Márton Áron utcában volt.

A Vasi Vándorok Sportegyesület rendezvényén Szombathely, Dozmat, a Pinka-szurdok és a Vas-hegy legszebb vidékét fedezhették fel különböző távokon. A legkisebbek számára az öt és a tíz kilométert javasolták a szervezők. A felkészültebbek a húsz, harminc vagy akár a maratoni 42 kilométeres etapra vállalkozhattak. Különböző szakaszpontokon kellett bejelentkezni a résztvevőknek.

Ráadásul különlegességgel is készültek a szervezők, hiszen a toronyi Eszterházy-kúriába bebocsátást nyerhettek a túrázók. Az épület magánkézben van, de a tulajdonos megtiszteltetésnek vette a felkérést, így történelmi utazásra is jegyet váltottak mindazok, akik ezen a távon vettek részt. Az időjárás a túrázásra is kiváló volt, nem véletlen, hogy Gyömrőből, Debrecenből is érkeztek sportbarátok.

Honlapunkon megjelenő kiemelt tartalmakat a Vasi Korall Kft. támogatja!