Már a hatodik fordulót rendezték a férfi élvonalbeli kosárlabda-bajnokságban szombat este. Az Egis Körmend számára idegenbeli kirándulás jutott és egészen a fővárosig kellett utaznia találkozó kedvéért. Ferencz Csabáék a Budapesti Honvéd otthonában készültek a győzelem megszerzésére. Nem volt könnyű helyzetben a vasi alakulat.

Egy rendkívül jól szervezett, a biztos védekezésre építő ellenféllel kellett szembenéznie a piros-feketéknek. A feldobás után kiegyenlített csatát hozott az első negyed. Nagyon nehezen találtak be a játékosok a gyűrűbe, idegesen dobáltak a mezőnyből a főszereplők. A vendégek nyugodtak meg előbb és ezt kihasználva bezsebelték az első felvonást. Úgy tűnt, hogy hasonlóan izgalmas lesz a folytatás is.

A körmendi kosarasok viszont tovább szigorítottak védekezésükön és nem hagytak lehetőséget a Honvéd kosarasainak. Ennek köszönhetően tovább nőtt a két csapat közti különbség. A harmadik negyedben pedig távolról is pontosabban céloztak a vasi piros-feketék. Ekkor már a 20 pontos különbségért is támadtak a vendégek. Omenaka zsákolásával sikerült is átlépni ezt a lélektani határt.

Az utolsó negyed tét nélkülivé vált, s már a cserejátékosok kaptak szerepet. Dobópárbajba kezdtek a játékosok, s ebből a Budapesti Honvéd kosarasai jöttek ki jobban, akik így kozmetikázni tudtak az eredményen. A találkozó egészét nézve az Egis Körmend megérdemelten nyert és picit pontosabb játékkal nagyobb különbséggel tehették volna mindezt.

Budapesti Honvéd SE – Egis Körmend 66-74 (17-20, 16-21, 14-24, 19-9)

Körmend: Mitchell 15/6, Chambers 8, Kiss -, Moore 11/3, Cakarun 11.
Csere: Ferencz 12/6, Parrish 5/3, Durázi 5, Omenaka 5, Takács 2, Doktor -.
Vezetőedző: Antonis Constantinides

Honlapunkon megjelenő kiemelt tartalmakat a Vasi Korall Kft. támogatja!