A tíz ponttal az utolsó helyen álló Komárom-Esztergom megyei csapatnál két hete edzőt váltottak, a korábbi Haladás-játékos, Sluka Marián ült le a kispadra. A Michal Hipphez hasonlóan szlovák szakemberrel a dorogiak meglepetésre idegenben 1-0-ra verték a Nyíregyházát, majd odahaza nagy csatában 1-0-ra kikaptak a Győrtől.

A dorogiaknál szerepel a Haladás volt futballistája, Rácz Ferenc, a korábbi Haladás VSE-játékos, Gyurácz András, aztán Keresztes Krisztián, aki az Illés Akadémián nevelkedett. A dorogiak legeredményebb labdarúgója holtverssenyben a kétgólos Magyari Szilárd és Paudits Patrik. A piros-feketék aratták a legkevesebb győzelmet (2) a bajnokságban és szerezték a legkevesebb gólt (10) is.

Ugyanakkor a 9. helyen álló szombathelyiek zsinórban elért három bajnoki győzelmük után múlt vasárnap 2-0-ra kikaptak Szentlőrincen: itt az alkalom a javításra. A vasiak Szentlőrincen két elkerülhető gólt kaptak: az elsőt tizenegyesből, a másodikat távolról, átlövésből, miközben elöl megvoltak a helyzeteik. Más kérdés, hogy a legutóbb látott teljesítménynél több kell a Dorog ellen. Még akkor is, ha a Dorog a sereghajtó.

Michal Hipp, a Szombathelyi Haladás vezetőedzője szerint az edzőváltással új impulzust kaptak a dorogiak.

– Új játékrendszerben futballoznak és az eddigiekhez képest más játékosok is lehetőséget kaptak. Hiába mi vagyunk favoritok, egyáltalán nem lesz könnyű meccs. Ám mivel hazai pályán játszunk, mindenképpen nyerni akarunk – tette hozzá a haladas.hu-nak nyilatkozó mester.

Derekas Zoltán optimistán nyilatkozott a HaladásTv-nek a vasárnapi meccs előtt.

A Haladás – Dorog meccset élőben közvetítjük!

A stadion jegypénztárai vasárnap 12.30-kor nyitnak.

 

Honlapunkon megjelenő kiemelt tartalmakat a Vasi Korall Kft. támogatja!