Úgy tűnik, hogy nem telik el hét, hogy ne szállítsanak a szombathelyi vívók kiváló eredményeket. Néhány napja a szenior férfi világbajnokságon a magyar válogatott lett ezüstérmes, amelynek két oszlopos tagja Dr. Szabó András és Péntek Tamás szintén dobogóra állhatott. A zadari seregszemlét követően pedig a szombathelyi fiatalok is megmutatták tudásukat.

A jobbára utánpótláskorú vívókra épülő vasi klub a legutóbbi hétvégén Szolnokra látogatott. Itt rendezték meg ugyanis a felnőtt vidékbajnokságot, ahol pástra lépett a Szombathelyi Vívóakadémia növendékei is. A férfi párbajtőrözők között Kovács Ákos jutott a legtovább, aki a 82 fős mezőnyben remekelt. Az egyéni indulók között végül a hetedik helyen fejezte be a küzdelmeket.

Itt azonban még nem ért véget a sikerszéria, ugyanis a vasi egyesület érintett volt a férfi párbajtőr csapatbajnoki kiírásában is. Az Avas Levente, Bognár Barna, Kollarits Olivér, Kovács Ákos összetételű négyes kiváló napot fogott ki és meneteltek egészen a döntőig. Nagy csatát követően végül a második helyet szerezték meg, amely a Szombathelyi Vívóakadémia egyik legsikeresebb hétvégéjét eredményezte.

Honlapunkon megjelenő kiemelt tartalmakat a Vasi Korall Kft. támogatja!