Izgalmas mérkőzés várt a Szombathelyi Egyetemi Sportegyesület férfi kosarasai számára. Kéri Péter tanítványai azt a PTE-PEAC csapatát fogadta, amellyel az elmúlt évek során mindig ki-ki találkozót játszottak. A MEFOB hétfői játéknapján sem volt ez másként, vérbeli rangadót kerekítettek a főszereplők. A rájátszásba igyekvő vasi gárda jól is kezdte az összecsapást.

Balogh kosara adta meg a derbi hangulatát, majd szép fokozatosan növelte a különbséget a SzoESE. Egyrészt a védekezésük megfelelően összeállt és nem engedett könnyű kosárszerzési lehetőséget a pécsiek számára, másrészt az ellenfél palánkja alatt pontosan játszottak. A PTE időkéréssel tette rendbe szerkezetét és egy 9-2-es rohammal azonnal fel is zárkóztak.

A játékrész végére pedig egyetlen pontra olvadt az addigi megnyugtató előny. A folytatásban meglehetősen hullámzó volt a játék: hol az egyik, hol a másik csapat volt kedvezőbb helyzetben. Balogh triplájánál úgy tűnt, hogy sikerül megőrizni vezetését a SzoESE csapatának, azonban az utolsó pillanatban – egy labdavesztést követően fordítani tudott a PTE-PEAC.

Ráadásul a második félidőt is jobban kezdték a vendégek, míg a szombathelyiek főként támadások építésében voltak meglehetősen szürkék. Ennek köszönhetően már a tíz pontos különbségért is támadhatott a Pécs. A negyed végére ismét összekapta magát a házigazda, de pocsék dobóformája miatt a fordítástól messze voltak. Az utolsó felvonás során a Baranya megyeiek jól kontrollálták a találkozót.

Bár a szombathelyi kosarasok derekasan küzdöttek, ezúttal a helyenkénti jó védekezés kevésnek bizonyult és csak megnehezíteni tudta a PTE dolgát. Hatékonyabb dobószázalékkal pedig a rangadót is bezsebelhették volna Kéri Péter tanítványai, akik végül 75-65 arányban maradtak alul a forduló kiemelt derbijén.

SzoESE – PTE-PEAC 65-75 (22-21, 19-22, 9-13, 15-19)

SzoESE: Kiss M. 12/9, Gundinger S. 4, Horváth Cs. 4, Vicze K. 13/3, Balogh M. 25/6.
Csere: Németh B. 4, Nárai G. 3, Gyánó K. -, Frisnyák D. -.
Vezetőedző: Kéri Péter

PTE-PEAC legeredményesebb játékosai: Fülöp Z. 16/3, Nagy K. 15/9.

Honlapunkon megjelenő kiemelt tartalmakat a Vasi Korall Kft. támogatja!