Michal Hipp érkezése után szebbik arcát mutatja a Szombathelyi Haladás, amely az elmúlt hetek során nemcsak mutatott játékban, hanem szerzett pontok tekintetében is előrébb lépett. Vasárnap már a 17. fordulót rendezték a Merkantil Bank Ligában, a vasi gárdára ezúttal egy idegenbeli fellépés várt. A Mosonmagyaróvár feltett szándéka volt, hogy pont nélkül térjen haza riválisa.

Ismerős arcokból sem volt hiány, hiszen a hazaiak támadósorában ott volt Monori Norbert, aki a legutóbbi idényt Szombathelyen töltötte. Az első percekben jobbára csak ismerkedtek egymással a csapatok, próbáltak alkalmazkodni a pályához és persze a rivális játékához is. Az első negyedóra végétől a Haladás birtokolta többet a játékszert, de igazán nagy helyzetet nem tudtak kidolgozni.

Egyetlen komoly akciót mutatott fel a vasi gárda, de a tetszetős támadás végén a kapus könnyedén hárított. A második félidőre próbáltak újítani a csapatok, de kevés sikerrel tették mindezt. Jobbára a mezőnyben gyűrték egymást a játékosok, aztán következett a fordulat. A 66. percben lépett pályára a Mosonmagyaróvár támadója Sajbán, aki azonnal igazolta a csere jogosságát.

Első labdaérintéséből igazított a játékszeren, majd 20 méteres lövésével kipókhálózta Verpecz kapujának felső sarkát. A bekapott gól megfogta a Haladást és csak meddő mezőnyfölényig jutottak a szombathelyiek. Ennek eredményeként ismét fontos pontokat hullajtott el a Hali és egy nyerhető találkozót veszített, amely ismét inkább a támadójáték visszafogottságát tükrözte.

Credobus Mosonmagyaróvár – Szombathelyi Haladás 1-0 (0-0)

Haladás: Verpecz I. – Lucas Simut, Csató M., Németh M., Bosnjak P. – Csilus T. (Taipi), Derekas Z. (Nyíri V.), Rácz B., Csernik K. (Doktorics Á.), Tóth M. (Lencse L.) – Molnár R. (Borvető Á.)
Csere: Michal Hipp

Gólszerző: Sajbán (67′)

Honlapunkon megjelenő kiemelt tartalmakat a Vasi Korall Kft. támogatja!