Utolsó felvonásához érkezett a FIBA Europe Cup csoportköre, amelyben érintett volt a magyar bajnoki ezüstérmes Egis Körmend csapata is. A vasi piros feketék feltett szándéka volt hogy a hatodik fordulóban megszerezzék első győzelmüket a nemzetközi kupaporondon. Ez azonban a lehető legjobb formája volt szükség hiszen soron következő ellenfele a továbbjutást érő helyekért volt versenyfutásban.

Felváltva estek a pontok az első negyed során, érezhető volt a nagy tét, és hogy mindkét csapat nagyon is komolyan vette ezt a derbit. A Körmend inkább a védekezésre helyezte a hangsúlyt, a lengyelek ellenben a támadásra. Ebből a párharcból pedig az Anwil jött ki jobban és néhány pontos előnyre sikerült szert tenniük. A házigazda időkéréssel és cserékkel próbálta megtörni ellenfele lendületét.

Hiába, mert a vendégek részéről mindig érkezett egy jókor elsüllyesztett kosár, amivel újabb lendületet kaptak. Ezzel szemben a körmendi kosarasok valamennyi dobásukért meg kellett küzdeniük, ráadásul a tiszta helyzetekből sem sikerült mindig betalálni a játékosoknak. A harmadik negyedben a lengyelek tovább szigorítottak védekezésükön, a vasi együttes pedig látványosan szenvedett, hiszen ritkán találtak be és ez a kedvüket szegte.

Ekkor már valamennyi cserejátékos lehetőséget kapott a hazaiak mesterétől és a fiatal magyar tehetségek éltek is ezzel a bizalommal. Miután a lengyelek bebiztosították győzelmeket, átadták a kezdeményezést is, így az Egis Körmend az utolsó percekben tudott faragni a hátrányon, kozmetikázni az eredményen. S ezzel bizonyossá vált, hogy győzelem nélkül fejezi be a nemzetközi kupaszereplést a Rába-parti alakulat.

Egis Körmend – Anwil Wloclawek 67-94 (21-27, 20-27, 8-27, 18-13)

Körmend: Mitchell 11/9, Chambers 2, Ferencz 9/3, Moore 10/3, Omenaka 9.
Csere: Cakarun 6, Balogh 5/3, Kiss 3/3, Parrish 3/3, Doktor 2, Herczeg 1.
Vezetőedző: Antonis Constantinides

Honlapunkon megjelenő kiemelt tartalmakat a Vasi Korall Kft. támogatja!