A férfi élvonalbeli futsalbajnokság alapszakaszának felén már túl vannak a csapatok, így joggal reménykedhetnek a dobogó környékén állók az eredményes folytatásban. A 13. fordulóban izgalmas rangadóra került sor, amelynek a Haladás Sportkomplexum adott otthont, hiszen az aktuális listavezető látogatott a címvédő otthonába. Az első felvonást a Veszprém nyerte könnyed győzelmet aratva, azóta viszont mindkét gárda ereje teljében van

Hatalmas taktikai csatára számítottak a szurkolók is, akik megtöltötték a lelátót és szorítottak a szombathelyiek sikeréért. Kiváló formában tért vissza Vas Ádám a csapathoz. Az elmúlt hetek során rendre betalált a riválisok kapujába és ez a Veszprém ellen sem szakadt meg: a hatodik percben előnyhöz juttatta a Haladást a válogatott játékos. A vendégek próbáltak egyenlíteni helyette a játékrész közepén Dróth góljával már kettővel ment a házigazda.

Nagy helyzeteket dolgoztak ki a csapatok az első félidő hajrájában, de az újabb találatra várni kellett a térfélcseréig. Ekkor viszont a címvédő akciói vezettek eredményre, sokkal veszélyesebb támadásokat vezetett a Haladás. Ennek köszönhetően újabb gólokat jegyeztek és növelték a különbséget a felek között. A veszprémi vezetőedző cserékkel és taktikai módosításokkal próbálta felrázni tanítványait, de hiába, mert ezen az estén nem sikerült bevenni Alasztics kapuját.

Az utolsó percekre hitehagyottá váltak a vendégek, míg a szombathelyiek a biztos védekezésből vezettek ellenakciókat. Az 5-0-ás hazai siker jól tükrözi, hogy ezen az estén mely csapat akarata érvényesült. Ennek a győzelemnek köszönhetően hatalmasat lépett riválisai felé a címvédő Haladás. Juanra Calvo tanítványai hétfő este ismét pályára lépnek, akkor a magyar Futsal Akadémia lesz az ellenfél.

Haladás VSE – Veszprém Futsal 5-0 (2-0)

Haladás: Alasztics – Hajmási, Dróth, Arnon, Vas.

Csere: Homlok – Kovács, Szalmás, Knizs, Nagy, Henrique Diniz, Sipos, Vatamaniuc-Bartha, Rutai.

Vezetőedző: Juan Ramon Calvo Rodriguez

Gólszerző: Vas (6′), Henrique Diniz (11′, 36′), Dróth (27′), Kovács (31′)

Honlapunkon megjelenő kiemelt tartalmakat a Vasi Korall Kft. támogatja!