Három nappal a Veszprém felett aratott győzelmet követően hétfő este ismételten pályára lépett a címvédő a Futsal bajnokságban. Haladás együttese ezúttal a Magyar Futsal Akadémia vendégeként lépett pályára a három pont megszerzésének reményében. Fővárosi kiruccanás esetében is a vendégek voltak a találkozó esélyesei.

A Budapesti alakulat az elmúlt hetek során rossz passzban játszott zsinórban szenvedték el egymás után a vereséget. Ezzel szemben a visszafogott szezonkezdést követően szárnyal a Haladás, amely már csak két ponttal van lemaradva a listavezetőtől. Ezúttal a vasi zöld-fehérek felforgatott kezdővel, alaposan megfiatalított kerettel érkeztek a 14. forduló összecsapására. Természetesen így is a győzelem megszerzése volt a cél.

A középkezdést követően azonnal magához ragadta a kezdeményezést a címvédő és ez helyzetek számában is megmutatkozott. Bár a vezetést jelentő gólig a 13. percig várni kellett, de megérte. Ekkor a kiváló formában lévő Vas Ádám talált a kapuba. A szünet előtt még Szalmás Zoltán is betalált, ezzel megnyugtató előnyre tett szert a Haladás. Úgy tűnt könnyedén gyűjti be a három pontot a címvédő.

A második félidőben szintén az esélyesebb vendég gárda dominált. Ugyanakkor elég volt egyetlen apró védelmi megingás és máris szépített a házigazda. Ezután ismét magasabb sebességi fokozatra kapcsolt a Haladás és ez gólok számában is megmutatkozott. Az elmúlt hetek során viszonylag könnyebb mérkőzésen magabiztosan gyűjtötte be a három pontot Juanra Calvo együttese.

Magyar Futsal Akadémia – Haladás VSE 1-4 (0-2)

Haladás: Homlok – Szalmás, Luiggi Longo, Henrique Diniz, Sipos.

Csere: Gyimesi – Kovács, Knizs, Nagy, Hajmási, Vatamaniuc-Bartha, Fehér, Vas, Rutai.

Vezetőedző: Juan Ramon Calvo Rodriguez

Gólszerző: Boznánszky illetve Vas (büntető), Szalmás, Fehér, Luiggi Longo.

Honlapunkon megjelenő kiemelt tartalmakat a Vasi Korall Kft. támogatja!