Eseménydús időszak közepén jár a magyar futsal bajnokság legutóbbi aranyérmese. A Haladás VSE néhány nap leforgása alatt negyedik tétmérkőzésére készült csütörtök este. A szombathelyi alakulat Nyíregyházán lépett pályára a győzelem megszerzésének reményében. Nem ígérkezett könnyű feladatnak a nyírségi kiruccanás, mert a házigazda zsinórban harmadik sikerrel megvívott párharcára készült.

Mindkét gárda a támadójátékot helyzete előtérbe – ebben a vendégek álltak jobban. Az NB I-es alapszakaszban a vasi zöld-fehérek lőtték a legtöbb, számszerint 79 gólt. Joggal reménykedtek a Haladás szurkolói a hasonló folytatásban. Becsülettel támadtak a vendégek többször is a hazai kapusnak kellett védenie Egyszer pedig a kapuba is a nyírségiek segítségére sietett. Az első félidő derekán aztán egy ellentámadásból Lakatos volt eredménye.

Próbált jobban koncentrálni szombathelyi együttes, de a támadások befejezésébe mindig hiba csúszott. Aztán a nagyszünet előtt egy szabadrúgás kombinációból kettőre növelte előnyét a Nyíregyháza. Alapos fejmosásban részesülhettek a vasi játékosok, mert újult erővel és sokkal pontosabb játékkal rukkoltak ki a második felvonás során. Néhány perc leforgása alatt nemcsak az egyenlítés jött össze a Haladásnak, de a vezetést is sikerült átvenni.

A kitámadó hazai védők újabb pofont kaptak, amikor a szombathelyiek a negyedik találatot megszerezték egy tetszetős kontra végén. Az utolsó percekre nagy rohamozásba kezdtek a nyírségi játékosok, de hiába, mert Alasztics vezérletével kiválóan állt a helyzet magaslatán a vasi védelem. A második félidőben nyújtott extra hozzáállásával megérdemelt győzelmet aratott a Haladás.

Á Stúdió Futsal Nyíregyháza – Haladás VSE 2-4 (2-0)

Haladás: Alasztics M. – Szalmás Z., Luiggi Longo, Sipos G., Arnon
Csere: Gyimesi M. – Kovács M., Nagy K., Hajmási M., Dróth Z., Körmendy G., Fehér D., Vas Á., Rutai B.
Vezetőedző: Juan Ramon Calvo Rodriguez

Gólszerző: Lakatos (9′), Gyulai (18′) illetve Nagy K (23′), Dróth Z. (25′), Hajmási M. (30′), Vas Á. (35′)

Honlapunkon megjelenő kiemelt tartalmakat a Vasi Korall Kft. támogatja!