Hatalmas csatában nyert a legutóbbi bajnoki fordulóban az Egis Körmend. Ferencz Csabáék Szegeden vívtak meg sikerrel egy mérkőzést. Szerda után szombaton ismét nehéz pillanatok vártak a Rába-parti kosarasokra, akik az NB I-es aranyéremre pályázó Szolnok otthonába vizitáltak. Vérbeli piros-fekete rangadónak ígérkezett, de ezúttal a vártaktól elmaradt az összecsapás.

Cakarun, majd Parrish kosarával indult a derbi és ekkor még reménykedtek a vendég szurkolók a meglepetés erejében. Aztán a 3. percben átvette a vezetést az Olajbányász és nem volt megállás. Felváltva potyogott a gyűrűbe a labda, aztán jött Pongó triplája, amivel nagyobb lökést kapott a házigazda. A negyed végét sikerült megnyomnia a Szolnokra és 10 pont fölé nőtt a különbség.

Rendkívül pontatlanul játszottak a vendégek, ráadásul a védekezés téren sem muzsikált jól a vasi együttes. Hiába az időkérés és a folyamatos csere, nem sikerült átlépnie árnyékán a Körmendnek. Omenaka és Chambers ponterős játékán kívül nem volt oka az örömre a Rába-parti kosarasoknak. A nagyszünetig után valamennyi fiatal lehetőséget kapott a bizonyításra, de ezúttal a padról sem érkezett extra teljesítmény.

Szolnoki Olajbányász – Egis Körmend 106-55 (27-16, 24-13, 27-15, 30-9)

Körmend: Parrish 4, Chambers 19/3, Moore 4, Omenaka 13, Cakarun 6.

Csere: Herczeg 3, Ferencz 2, Takács 2, Balogh -, Doktor -, Kiss 2, Geröly -.

Honlapunkon megjelenő kiemelt tartalmakat a Vasi Korall Kft. támogatja!