A téli pihenő alatti összefoglaló cikksorozatunk következő állomása a harmadosztály körmendi csoportjáról szól, ahol megtippelhetetlen, hogy ki lesz a végső befutó. 

Mikor térhet vissza minden végre a rendes kerékvágásba?

A 2022/23-as szezonnak 15 csapat vágott neki ebben a régióban, őszi bajnoknak pedig a címvédő Magyarszecsőd mondhatja magát, ám tőlük csupán egyetlen ponttal van lemaradva a Rábatótfalui SE-Szalafő FC gárdája. Ha a dobogó harmadik fokára, majd egy kicsit alá tekintünk, akkor azt vehetjük észre, hogy még a 6. helyen álló Berki FC sincs óriási hátrányban az éllovashoz képest, így nagyon nehéz lenne megjósolni, hogy mi várhat ránk ebben a bajnokságban tavasszal. A rangadókon oda-vissza verték egymást az első hatos tagjai, a listavezető Magyarszecsőd például nagyon simán kikapott a Rábatótfalutól, de a rábatótfalui alakulatnak ezt követően becsúszott egy vasaljai vereség, amely nem biztos, hogy belefér egy bajnoki címért küzdő csapatnál.

A tabella hátsó részére tekintve láthatjuk, hogy a rönökieknek óriási feltámadásra lenne szükségük, ha nem sereghajtóként szeretnék zárni a bajnokságot, potenciál úgy tűnik lenne a gárdában, hisz egy élmezőnyhöz, és egy középmezőnyhöz tartozó csapattal is tudtak ikszelni, igaz egyik pontjukat levonták. A Gersekarát és a Vasalja viszont egyáltalán nincs nagy hátrányban a középmezőnyben tanyázó együttesekhez képest, de ahhoz, hogy a 10. hely környékére érhessenek, stabilabb teljesítményre lesz szükségük a tavasszal.

Érdekesség, hogy a megyét tekintve ez a felnőtt bajnokság a legsportszerűbb, mivel az ősszel lejátszott 15 forduló alatt csupán 21 piros lap került kiosztásra, amely a legkevesebb.

Külön megsüvegelendő, hogy a 13. helyen álló Vasalja együtteséből is tud játékos a góllövőlista élmezőnyéhez tartozni.

TABELLA

Ahogy a szombathelyi, úgy a körmendi csoportban is remek tavaszi versenyfutásra van kilátás, a csapatoknak pedig ehhez sérülésmentes felkészülést kívánunk!

Honlapunkon megjelenő kiemelt tartalmakat a Vasi Korall Kft. támogatja!