Nem lehet panasz a szombathelyi vívók teljesítményére, hiszen a korosztályos versenyeken rendszeresen érmes helyekkel térhetnek haza a fiatal sportolók. Ugyanakkor az idősebb generáció képviselői remek példaképként szolgálnak a feltörekvő titánok számára. Néhány hete veterán világbajnokságon szereplő válogatott két vasi tagja állhatott dobogóra.

Ezúttal pedig a honi mezőnyben mérettettek meg a vívóakadémia mesterei. A szombathelyi egyesület kötelékébe tartozó versenyzők a Veterán Vívó Magyar Bajnokságon ragadtak tőrt. A rendezvényt Budapesten tartották, így egy hosszabb út is várt a vasi különítményre, de ez sem fogta meg a sportolókat. Öt alkalommal állhattak dobogóra – két második és két harmadik helyet szerezve.

Herczeg Mónika a 40+-os korosztályban brillírozott. A női tőrözők mezőnyében második lett, míg a párbajtőr fegyvernemben bronzérmes lett. Málics Róbert az 50+-os mezőnyben kiváló versenyzéssel lett harmadik. Péntek Tamás és Babós Csaba a 60+-os korcsoportban szerepeltek rendkívül eredményesen. Előbbi nagy csatában maradt alul és lett második, klubtársa nyakába végül bronzérem került.

Honlapunkon megjelenő kiemelt tartalmakat a Vasi Korall Kft. támogatja!