Hétközi mérkőzéssel folytatódott az élvonalbeli kosárlabda-bajnokság. Az Egis Körmendre a 13. fordulóban vérbeli rangadó várt, hiszen az atomvárosban kellett volna megállni a helyét. Az Atomerőmű Szegeden aratott győzelemmel, míg a Rába-parti alakulat megyei derbin vereséggel hangolt a szerda esti találkozón. Nehéz volt megjósolni, hogy a főszereplők milyen formával rukkolnak ki.

A nagy tét, nagy rohamot generált – a mérkőzés első perceiben inkább a támadójáték dominált. A védekezést feladva, mindkét oldalon gyors és precíz akciókat vezettek. Grubor és Eilingsfeld hazaiaknál, míg a vendégeknél Cakarun és Parrish gyártották a pontokat. Jól mutatja a védekezések keménységét, hogy az első negyedben mindkét csapat 70 százalék körüli pontossággal tüzelt.

A második negyedre alaposan visszaesett a támadójáték a vendégek részéről. Ezt jól használta ki az Atomerőmű és fokozatosan növelte a különbséget. Kocsis Tamás próbálta cserékkel frissíteni csapatát, de nem tudott újítani a vendég gárda. Edwin kosaraival a tovább nőtt a különbség és a nagyszünetben 11 pont volt az ASE előnye. A harmadik negyedben Chambers vezérletével ismét a szebbik arcát mutatta a vasi alakulat.

A magabiztos játéknak köszönhetően a záró etapra ismét nyílt küzdelmet hozott a mérkőzés. Az utolsó pillanatig nyílt csata zajlott a pályán, Ferencz ezúttal is jókor. Időzített triplákkal segítette a körmendi alakulatot. Az utolsó percre azonban megremegtek a vendég kezek, így ismét minimális különbségű vereséget szenvedett a Rába-parti együttes.

Atomerőmű SE – Egis Körmend 88-84 (25-18, 21-17, 19-28, 23-21)

Körmend: Chambers 16/9, Parrish 16/6, Takács -, Moore 16/12, Cakarun 19/3.
Csere: Durázi 2, Ferencz 14/12, Omenaka 1, Kiss -.
Vezetőedző: Kocsis Tamás

Honlapunkon megjelenő kiemelt tartalmakat a Vasi Korall Kft. támogatja!