Nem igazán úgy sikerült a decemberi hónap az Egis Körmend számára, ahogy azt eltervezte. Az edzőcserén átesett Vas megyei gárda zsinórban 4 vereséget szenvedett, ráadásul sérüléshullám is sújtja a keretet. Az év utolsó rangadóját az Oroszlány ellen vívta a Rába-parti alakulat. Volt is miért törleszteni Kocsis Tamás csapatának, amely az őszi szezonnyitón vereséget szenvedett az idegenbeli találkozón.

A 14.forduló kiemelt mérkőzését a hazaiak kezdték jobban. Jól járatták a labdát Ferenczék és néhány pontos előnyre tettek szert. Az OSE-Lions gyorsan reagált és védekezést váltott, amellyel sikeresen megfordították az állást. Hogy hazai szurkolóknak legyen miért örülni arról a házigazda csapatkapitánya gondoskodott. Távoli triplával ismét lépéselőnyt juttatta a Körmend együttesét, Durázi blokkja pedig vastapsra sarkallta a közönséget.

A folytatásban is a házigazda akarata érvényesült, s bár nem dobtak kifejezetten pontosan, de az oroszlányi kosarasok ebben a periódusban hasonlóan pontatlanok voltak. Jött is egy vendég időkérés, és sikerült elkapni a játék fonalát Rujákéknak. A 8 pontos fórját pillanatok alatt leadta Körmend és Kocsis hiába hívta magához tanítványait. Sikerült megszilárdítani a védekezését a házigazdának ezzel pedig megnyugtató előnyre tett szert. A félidőben 10 pontos volt a Rába-partiak vezetése.

A szünet után próbálta megszilárdítani védekezését az Oroszlány is. Ez részben sikerült is, ugyanakkor mindkét csapat nagyon sok technikai hibát vétett. Felváltva estek a kosarak mindkét oldalon, így állandósult házigazda tíz pont körüli előnye. Hajrában még a vendégek indítottak egy nagyobb rohamot, de Mitchell és Omenaka vezérletével a kevesebbet hibázó Egis Körmend szurkolói örülhettek a találkozó végén.

Egis Körmend – MVM-OSE-LIONS 89-85 (21-18, 24-17, 18-19, 26-31)

Körmend: Chambers 3, Takács 2, Parrish 5/3, Moore 22/12, Cakarun 4.

Csere: Mitchell 30/15, Ferencz 10/6, Durázi -, Omenaka 13, Kiss -.

Vezetőedző: Kocsis Tamás

Honlapunkon megjelenő kiemelt tartalmakat a Vasi Korall Kft. támogatja!