Nincs könnyű helyzetben az Egis Körmend, amely a tavalyi szezonban remekelt és végzett az ezüstérmes pozícióban. Idén viszont meglehetősen hullámzó teljesítménnyel rukkoltak ki. A nemzetközi porondon – a sikertelenül megvívott BL-selejtező után – az Europe Cup kiírásában nyeretlenül esett ki a csoportkör végén. Ráadásul az NB I-es bajnokságban is kétarcú a vasi gárda.

Képes nagyon jó játékra és könnyed győzelem begyűjtésére, ugyanakkor meglepően sima vereségből is kijutott a piros-feketéknek. Az edzőcserét követően a szebbik arcát mutatta eleinte az Egis Körmend, a legutóbbi négy mérkőzését viszont elveszítették. Utolsó győzelmét december 7-én aratták a Rába-parti kosarasok, akkor Szegeden arattak 5 pontos diadalt.

Szerda este viszont hazai környezetben, sikerrel zárhatják a 2023-as esztendőt Kocsis Tamás tanítványai. Az Oroszlány ellen kezdte az alapszakaszt a Körmend és nagy csata végén 104-98-as eredménnyel a Lions örülhetett. Joggal fűti a visszavágás reménye Ferencz Csabáékat. Ehhez viszont a legjobb formájára lesz szüksége a vasi kosarasoknak, hogy legyőzze riválisát.

Egis Körmend – MVM-OSE Lions
2022. december 28., 18:30
Körmend, Városi Sportcsarnok

Honlapunkon megjelenő kiemelt tartalmakat a Vasi Korall Kft. támogatja!