Izgalmasnak ígérkező rangadót rendeztek a férfi élvonalbeli kosárlabda-bajnokság 15 fordulójában. A Zalaegerszeg és a Körmend párharca mindig kiemelt eseménynek számít, a tabellán elfoglalt helyezés valamint a pillanatnyi formától függetlenül. Ráadásul az idén a Rába-parti városban megvívott első felvonást csak hosszabbítást követően és egyetlen ponttal tudta megnyerni a vasi gárda. Joggal reménykedtek a csapatok és a szurkolók is egy hasonló összecsapásban.

A nagy tét alaposan rányomta a bélyegét az első percekre, hiszen mindkét oldalon nagy kapkodás és pontatlan játék jellemezte a forgatókönyvet. Cakarun révén a vezetést is megszerezte a körmendi alakulat, de csak átmenetileg. A zalai kosarasok gyorsan összezártak és kemény védekezéssel magukhoz ragadták a kezdeményezést is. Aztán egy 15-4-es rohammal pedig jókora előnyre tettek szert az első negyed végére. Hiába próbált cserékkel és időkéréssel operálni a vendégek trénere, nem sikerült kifogni a ZTE szelét a vitorlából.

Bár a vasi együttes mezőnyben egyenrangú partnernek tűntek, rengeteg tiszta dobóhelyzetet rontottak el és főként a hármasokkal maradtak adósak a vendégek. A nagyszünetre lényegében el is döntötte a találkozót Zalaegerszeg. A második félidőben próbált újítani az Egis Körmend Durázi és Omenaka üde színfoltja volt találkozónak, de ez is kevésnek bizonyult az üdvösséghez. Hazai oldalon ugyanis mindenki kivette a részét a közös sikerből: védekezésben és támadásban is kiegyensúlyozott formát nyújtottak.

Az utolsó felvonás már csak formalitás volt és valamennyi játékos lehetőséget kapott a vezetőedzőktől. A zalaegerszegi oldalon összesen heten voltak, akik átlépték a 10 dobot pontot. Ennek eredményeként teljesen megérdemelten nyerték a szomszédvári rangadót. Bár Edward még nem léphetett pályára, az elkövetkezendő hetekben Kocsis Tamás bevetheti a frissen érkezett légióst. Ráadásul az elkövetkezendő hetekben megfeszített menetrend miatt szükség is lesz a játékára.

Zalakerámia ZTE KK – Egis Körmend 109-77 (27-16, 30-20, 30-26, 32-15)

Körmend: Mitchell 13/3, Kiss -, Chambers 17/3, Moore 5/3, Cakarun 11.
Csere: Durázi 14/3, Omenaka 10, Ferencz 5/3, Takács 2, Doktor -, Herczeg -, Geröly -.
Vezetőedző: Kocsis Tamás

Honlapunkon megjelenő kiemelt tartalmakat a Vasi Korall Kft. támogatja!