Az nso.hu írta meg, hogy egészen másfélre mérkőzésre számíthat a magyar válogatott a világbajnokság második csoportmeccsén, mint az elsőn, Izland ugyanis semmiben sem hasonlítható össze Dél-Koreával. Az előbbi papíron a legerősebb, utóbbi a legkönnyebb csoportellenfelünk, na nem mintha ez bármit levonna a dél-koreaiak felett aratott 35–27-es győzelem értékéből, hiszen a két vb-pont az két vb-pont.

„Dél-Korea ellen jól láthattuk, hogy készen állunk, és mennyire koncentrálunk erre a világbajnokságra – mondta a Nemzeti Sportnak a csapat szállásán Chema Rodríguez, a magyar válogatott szövetségi kapitánya. – Az első félidőben nagyon jól és koncentráltan kézilabdáztunk, végrehajtottuk, amire készültünk.  A szünet előtti harminc perc úgy alakult, ahogy szerettük volna, sok gólt szeretünk és keveset kaptunk. Bár a második játékrészben volt egy kis hullámvölgy a játékunkban, megőriztük az erőnket és a higgadtságunkat a folytatásban is, ami jó jel egy ilyen gyors és olykor kellemetlen csapat ellen.”

A válogatott remek fizikai állapotban van az első találkozó után is, aminek egyik oka, hogy a kapitány csütörtökön igyekezett forgatni a csapatát. Mind a tizenhat játékosát pályára küldte, és a mezőnyjátékosok közül csak a védőspecialista Sipos Adrián, a beálló Szöllősi Szabolcs és a korán megsérülő Ancsin Gábor nem szerzett gólt, mindenki más betalált.

Ez nagyon is tudatos volt, Chema Rodríguez már a Szlovénia elleni két felkészülési mérkőzésen is igyekezett minél több játékost kipróbálni, éppen azért, hogy a világbajnokságon is tudja rotálni a csapatot. A remek fizikai állapot mellett ennek is köszönhető, hogy Dél-Korea ellen senki sem fáradt el, senkiből sem vett ki sokat a mérkőzés.

A kapitány még a világbajnokság előtt elmondta, hogy a mezőnyből szerinte Izland fejlődött a legtöbbet az elmúlt években, amely a 2020-es Európa-bajnokságon tizenegyedik, az egyiptomi világbajnokságon pedig huszadik volt, viszont a tavalyi kontinensviadalon már a hatodik helyet szerezte meg. Három éve simán, 24–18-ra legyőztük Malmőben az akkor fiatal játékosokkal feltöltött északi csapatot, akik azonban mostanra felnőttek és beértek, ráadásul erős bajnokságokban játszanak.

FÉRFI KÉZILABDA-VILÁGBAJNOKSÁG CSOPORTKÖR, 2. FORDULÓ
A-CSOPORT (Krakkó)
18.00: Montenegró–Irán
20.30: Spanyolország–Chile
B-CSOPORT (Katowice)
18.00: Franciaország–Szaúd-Arábia
20.30: Szlovénia–Lengyelország
C-CSOPORT (Göteborg)
18.00: Brazília–Uruguay
20.30: Svédország–Zöld-foki-szigetek
D-CSOPORT (Kristianstad)
18.00: Portugália–Dél-Korea (Tv: M4 Sport)
20.30: Magyarország–Izland (Tv: M4 Sport) – élőben az NSO-n!

A MAGYAR VÁLOGATOTT UTOLSÓ CSOPORTMÉRKŐZÉSE
Január 16., hétfő
20.30: Portugália–Magyarország (Tv: M4 Sport) – élőben az NSO-n!

A MAGYAR FÉRFIVÁLOGATOTT 18 FŐS KERETE A VILÁGBAJNOKSÁGRA
Kapusok: Mikler Roland (Szeged), Palasics Kristóf (NEKA), Székely Márton (Tatabánya)
Jobbszélsők: Bujdosó Bendegúz (FTC), Rodríguez Pedro (Tatabánya)
Jobbátlövők: Ancsin Gábor (Tatabánya), Ilic Zoran (Veszprém), Leimeter Csaba (PPD Zagreb – Horvátország)
Irányítók: Hanusz Egon (Stuttgart – Németország), Lékai Máté (FTC)
Beállók: Bánhidi Bence, Rosta Miklós (mindkettő Szeged), Sipos Adrián (Veszprém), Szöllősi Szabolcs (Dabas)
Balátlövők: Bodó Richárd, Szita Zoltán (mindkettő Szeged), Ligetvári Patrik (Veszprém)
Balszélsők: Bóka Bendegúz (Balatonfüred), Kovacsics Péter (FTC)

Honlapunkon megjelenő kiemelt tartalmakat a Vasi Korall Kft. támogatja!