Az éllovas és címvédő Ferencváros a sereghajtó Vasast fogadja a labdarúgó OTP Bank Liga 17. – első tavaszi – fordulójában. A Ferencváros kedden pótolta őszről elhalasztott zalaegerszegi mérkőzését, és a hajrában kiharcolt győzelmének köszönhetően már 11 ponttal vezet a második helyezett, újonc Kecskemét előtt. Szombati riválisát 22 ponttal előzi meg, ugyanakkor augusztus végén Angyalföldön meg kellett küzdenie a három pontért, az 1-0-s győzelemért a saját térfelére tömörülő hazaiak ellen. A Vasas győzelemmel zárta ugyan az őszi idényt, és a kiesés elkerüléséért küzdő sorstársakkal szemben hátránya nem behozhatatlan, a Ferencváros elleni pontszerzése viszont vendégként bravúrszámba menne. Az FTC mind a hét hazai mérkőzését megnyerte a bajnoki idényben.
A forduló szombaton kora délután a Kisvárda-Paks találkozóval kezdődik, míg a vasárnapi játéknapon a Mezőkövesd-Puskás Akadémia összecsapásé a nyitány. Utóbbi párosításban a felcsútiaknak vendégként kevés sikerélményben volt részük, nyolc tétmeccsükön csak egyszer sikerült nyerniük – egy éve 2-1-re -, azt megelőzően három döntetlen és négy vereség a mérlegük.
Vasárnap kerül sor a nagy múltú Újpest-Budapest Honvéd összecsapásra. A két együttes hagyományaitól és a várakozásoktól elmaradóan szerepel, a kiesés elleni küzdelemben minden pontra égető szükségük van. Az ezúttal házigazda újpestiek a téli felkészülési időszakban lejátszott mérkőzéseken nem szenvedtek vereséget – ellentétben a felemás mérleggel záró kispestiekkel -, bár győzniük is csak egyszer sikerült négy mérkőzésükön.
A MOL Fehérvár a forduló zárómeccsén Kecskemétre látogat, és a szezonban eddig nyújtott teljesítmény alapján az idény meglepetéscsapata számít esélyesebbnek. Hazai környezetben nyolc fellépésük után veretlenek a kecskemétiek: négy győzelem és négy döntetlen a mérlegük. Szabó István vezetőedző a találkozó kapcsán a közmédiának kifejtette: szerinte a mérkőzés esélyese a keretek értéke alapján a Fehérvár, amelynek válogatott játékosai is vannak, és az elmúlt nyolc évben a nemzetközi kupaporondra is kiléphetett, ott szerezhetett tapasztalatokat.
“Ennek ellenére sem gondolom azonban, hogy félnünk kellene vagy előre feladnunk a mérkőzést. Szeretnénk itthon tartani pontot, vagy akár pontokat” – mondta. Hozzátette: kitűzött céljai a sikeres őszi szereplés ellenére sem változtak, nem a nemzetközi kuparészvétel kiharcolásában gondolkodnak, hanem a biztos bennmaradásban. Kiemelte: majd csak akkor terveznek újra a szezon végét illetően, ha elsődleges céljukat már biztosították.
A fehérvári ellenfél részéről Huszti Szabolcs vezetőedző győzelmet vár csapatától vasárnap.
“Mi mindig győzni szeretnénk. Ezúttal a második helyezett csapattal találkozunk, ami egy jó teszt lesz számunkra, hogy hol a helyünk. Biztos nem lesz egyszerű mérkőzés, de bízom a csapatban, és amelyik játékosunk lehetőséget kap, biztos vagyok benne, hogy a maximumot nyújtja majd” – nyilatkozta a közmédiának.
A hat találkozót az M4 Sport és az M4 Sport+ élőben közvetíti.

OTP Bank Liga, 17. forduló:
szombat:
Kisvárda Master Good-Paksi FC 14.30
Debreceni VSC-ZTE FC 17.00
Ferencvárosi TC-Vasas FC 19.30

vasárnap:
Mezőkövesd Zsóry FC-Puskás Akadémia FC 13.00
Újpest FC-Budapest Honvéd 15.30
Kecskeméti TE-MOL Fehérvár FC 17.30

Honlapunkon megjelenő kiemelt tartalmakat a Vasi Korall Kft. támogatja!