Győzelmi kényszerben lépett pályára a női kosárlabda-válogatottunk, amely a 2023-as női Európa-bajnokság selejtezőjének 5. fordulójában Izlanddal csapott össze. A Miskolcon megrendezett találkozónak nagy tétje volt: mindenképpen nyernie kellett Székely Norbert csapatának, amennyiben életben szerette volna tartani továbbjutásról szőtt álmaikat. Ennek megfelelően kezdett válogatottunk, tudatos támadások mellé hatékony védekezés párosult. Ugyanakkor hiába kezdett jól csapatunk, az első negyed hajrája az izlandiaké volt, akik egy 8-4-es rohammal zárkóztak fel. A második etap elején viszont ismét szebbik arcát mutatta válogatottunk és Kányási büntetőit követően már tíz pont fölé nőtt a különbség. Védekezés és támadás terén is szintet tudott lépni a magyar válogatott, amely tovább növelte a különbséget. A félidőben 49-29 állt az eredményjelzőn. A pihenő sem törte meg a hazaiak lendületét és Studer triplájával tovább nyílt az olló. Kiss Virág és Kiss Angelika szintén betaláltak mezőnyből, amire az izlandi kispad időkéréssel válaszolt, de hiába. A szigetországiak már nem tudtak megújulni, Székely Norbert tanítványai pedig a második féldiőt végig kontrollálták. A csapategységet jól mutatja, hogy válogatottunkban 12 pályára léppő játékosa közül 11 dobott ponttal fejezte be az összecsapást. Amennyiben vasárnap Romániát sikerült legyőznie csapatunknak az Európa-bajnokság kapuján is beléphet.

Magyarország – Izland 89-49 (22-16, 27-13, 22-8, 18-12)

FIBA Women’s EuroBasket 2023 Qualifiers
Miskolc, DVTK Aréna
Paulina Gajdosz (Lengyelország), Ivana Radinovic (Montenegró), Veronika Obertov (Szlovákia)

Magyarország: Kiss 17, Dubei 12/6, Kányási 6, Goree 16, Studer 4/3. Csere: Dombai 9/3, Aho, Török 2, Varga 4, Wentzel 3/3, Horváth 9/9, Kiss 7.

Izland: Sigurdardottir 4, Svansdottir 2, Jonsdottir 7/3, Hinriksdottir 19/3, Kristjansdottir 5. Csere: Larusdottir 2, Karlsdottir 2, Alexandersdottir 6, Aegisdottir, Svansdóttir, Grimsdottir 2.

Honlapunkon megjelenő kiemelt tartalmakat a Vasi Korall Kft. támogatja!