Emlékezetesen sikeredett az Egis Körmend legutóbbi találkozója, amelyet Kaposváron vívtak meg Ferencz Csabáék. A jó kezdés után a támadások terén visszaesett a vasi gárda, ezt pedig jó érzékkel használta ki a somogyi alakulat. Ugyanakkor az utolsó pillanatokban sikerült hosszabbításra menteni az összecsapást, onnan pedig már nem engedte ki a kezéből a győzelmet a Körmend.

Sokáig nem pihenhettek Kocsis Tamás tanítványai, hiszen a sikerrel megvívott derbit követően már egy sokkal nehezebb megoldandó feladat vár a vasi piros-feketékre. A 21. fordulóban a Sopron látogat majd a Rába-parti városkába. Ez a párosítás mindig különleges, hiszen szomszédvári rangadóról van szó, így a tabellán elfoglalt helyezés és az aktuális forma is mellékes.

Hiába nyert zsinórban három találkozót a Körmend és veszítettek hatszor a Hűség városiak, csak egyetlen győzelem választja el egymástól a feleket. A piros-feketéknek ráadásul van oka a törlesztésre, hiszen az őszi párosítás során Sopronban kiélezett végjáték után 86-80-ra buktak el. Ezen a találkozón a lepattanózás volt a döntő faktor és ezúttal is kiemelt figyelmet szentelhetnek ennek a a játékosok.

Fontos szereplője lehet a derbinek Durázi Krisztofer is, akivel a héten sikerült megállapodnia a körmendi vezetőségnek és újabb két évre szóló kontraktust kötöttek a felek egymással. A szurkolókon biztosan nem múlik semmi, mindent meg fognak tenni, hogy igazi katlan várja a csapatokat. A többi pedig a pillanatnyi formán múlik…

Egis Körmend – Sopron KC
2023. február 15. – 18:00
Körmend, Városi Sportcsarnok

Honlapunkon megjelenő kiemelt tartalmakat a Vasi Korall Kft. támogatja!