Igazi kézilabda-ünnepre készülnek Szombathelyen, hiszen az utóbbi évek legsikeresebb magyar csapata, az ötszörös Bajnokok Ligája győztes Győri Audi ETO KC érkezik az Aréna Savariába.

Az NB I/B-ben szereplő SZKKA nagyon magabiztosan vette a Magyar Kupa 2022/23-as évadának akadályait.

Nehéz mérkőzéssel indult a Magyar Kupa 2022/23-as kiírásának küzdelmei, tavaly szeptember közepén ahhoz a Komáromhoz utaztak a szombathelyi lányok, akitől a bajnokság első fordulójában idehaza meglepő vereséget szenvedtek. Az idegenbeli meccsen aztán sikerült visszavágni a Komáromnak, a 9 gólos Pődör Rebeka és a 6 gólos Kulcsár Dorka vezérletével magabiztos, 28-21-es győzelemmel jutottak tovább.

A második fordulóban a PEAC együttesét látta vendégül az SZKKA az egyetemi sportcsarnokban. A pécsiek ellen több kulcsjátékos is pihenőt kapott a szakmai stábtól, de az őket helyettesítő ifjúsági korú tehetségek is nagyszerűen helytálltak, a 28-25-ös siker azt jelentette, hogy továbbléptek Pődör Zoltán tanítványai a harmadik körbe. A legeredményesebb játékos Balogh Petra és Biró Dorina volt 5-5 találattal.

Esélyesként várhatták a Gárdony-Pázmánd NKK elleni idegenbeli találkozót, hiszen a meccset megelőzően a bajnokságban is éppen a gárdonyiakhoz utaztak és arattak magabiztos győzelmet. A november eleji találkozót már az első félidőben eldöntötte az SZKKA, nyolcgólos előnnyel fordultak rá a második harminc percre. A 28-25-re megnyert meccsen Pődör Rebeka, Kulcsár Dorka, Szmolek Apollónia és Szendrei Barbara is öt góllal zárt.

Komoly erőpróbával kezdődött a 2023-as év, a Magyar Kupa nyolcadöntőjében már NB I-es csapat ellen kellett bizonyítani: január hetedikén az NB I-es Alba Fehérvár csapata érkezett az Aréna Savariába. A nagyszerű hangulatú összecsapáson a szombathelyi lányok igazán felszívták magukat és a szezon egyik legjobb teljesítményével nemcsak megszorongatták az élvonalbeli fehérváriakat, de a találkozón végig vezetve 31-29-es bravúrgyőzelmet is arattak, ami azt jelentette, hogy az Alba Fehérvárt kiejtésével óriási tettet végrehajtva bejutottak a Magyar Kupa legjobb nyolc csapata közé. A sikerhez nagyon kellett Pődör Rebeka 15, Pődör Blanka 10 gólja, illetve Christe Dalma 14 védése is.

A csapat vezetőedzője, Pődör Zoltán szerint a szerda esti negyeddöntőben az lesz a legfontosabb, hogy a nézők jól szórakozzanak, a fiatal, saját nevelésű szombathelyi játékosok pedig élvezzék a játékot a sztárok ellen.

A kupameccsre jegyek vásárolhatók a meccs előtt, az Arena Savaria jegypénztárai 17 órakor nyitnak ki. Hajrá SZKKA, hajrá csajok!

Honlapunkon megjelenő kiemelt tartalmakat a Vasi Korall Kft. támogatja!