A 17 éves Márton-ikrek, Luana és Viviana személyében két magyar tekvondós is harcba száll a párizsi olimpiai részvételért vasárnap és hétfőn a kínai Vuhsziban zajló Grand Slam-tornán, amely egyik állomása a jövő nyári ötkarikás játékokra selejtező sorozatnak.

A kvótaszerző viadalról nyolcan, a négy férfi és a négy női olimpiai súlycsoport küzdelmeinek győztesei jutnak ki egyenes ágon a francia fővárosba, így Luana az 57, Viviana pedig a 67 kilogrammos súlycsoport megnyerése esetén szerezhet részvételi jogot a 2024-es játékokra. Hogy egyáltalán ilyen lehetőséghez jutottak, azért a pénzdíjas Grand Slam-versenyt megelőző, ugyancsak Vuhsziban rendezett selejtezőben kellett helytállniuk, vagyis bejutniuk a legjobb nyolc közé küzdelmi kategóriájukban.

Előbb Viviana vette sikerrel az akadályt, három kínai riválist verve jutott be az elődöntőbe, ahol a későbbi győztes, szintén hazai vetélytárs állította meg. Luana ugyanakkor verhetetlennek bizonyult a páston, ahol japán, kínai, dél-koreai és két iráni tekvondós felett aratott diadallal érdemelte ki az aranyérmet.

Honlapunkon megjelenő kiemelt tartalmakat a Vasi Korall Kft. támogatja!