A 18. fordulót rendezték meg a férfi egyetemi és főiskolai kosárlabda bajnokság alapszakaszában. A körbeverések és az elmaradt találkozók miatt még több csapat is esélyes arra, hogy elcsípje az első négy hely valamelyikét, amely a rájátszást jelenteni az adott együtteseknek. Ennek a mezőnynek tagja a SzoESE is, amelyre nehéz pillanatok vártak hétfő késő este.

A listavezető Közgáz célja nem más volt, hogy Szombathelyen is begyűjtse a győzelmet, bebiztosítva első helyüket. A legutóbbi négy mérkőzésén sikert arattak a fővárosiak, így hendikeppel indultak ezen a derbin is. Az első pontokat a hazaiak szerezték, de szinte azonnal jött a válasz vendég oldalról. Kéri Péter együttese viszont jól védekezett, gondosan ügyelt arra, hogy ne engedjen teret riválisának.

Ráadásul a második negyedben elkezdett jó periódus kitartott a szünet után is. Egy 13-0-ás roham nagyobb lélegzetvételt biztosíott a vasi kosarasoknak és még felszabadultabban játszhattak. Hiába próbálkozott a felzárkózással a Közgáz, nem sikerült megtörni a szombathelyi lendületet. A kritikus pillanatokban pedig mindig akadt SzoESE játékos, aki betalált.

Az utolsó negyedben már csak arra ügyelt a hazai alakulat, hogy a kemény munkával megszerzett előnyével jól sáfárkodjanak. Galambos révén faragni tudott a hátrányána a fővárosi alakulat, azonban ez is kevésnek bizonyult és második szezonbeli vereségét szenvedte el a Közgáz. Sikerével már a negyedik helyet szerezte meg a SzoESE és kevesebb mérkőzést játszott, így még előrébb is végezhet az alapszakasz végén.

SzoESE – Közgáz SC és DSK 77-67 (24-18, 16-17, 24-15, 13-17)

SzoESE: Kiss M. 9, Horváth Cs. 14, Vicze K. 11, Érsek M. -, Takács Zs. 29/12
Csere: Schöll R. 6, Németh B. 6, Nárai G. 2,
Vezetőedző: Kéri Péter

A Közgáz legeredményesebb játékosai: Galambos 20, Pfandler 20/12.

Honlapunkon megjelenő kiemelt tartalmakat a Vasi Korall Kft. támogatja!