Az Arconic-Alba Fehérvár csapata 7 mérkőzéses győzelmi szériát mondhat magáénak, legutóbb február 2-án a Kecskemét vendégeként szenvedtek vereséget. A Falco szerdai kupaellenfele az alapszakaszt a 3. helyen zárta, a nevük mellett 18 győzelem és 8 vereség áll.

A szombati Alba-Falco (97-91) meccsen Quenton DeCosey 28 játékperc alatt 17 pontot és 4 asszisztot produkált.

A fehérváriak eddig 4 alkalommal lettek kupagyőztesek, 1999 után 2000-ben megvédték, majd 2013-ban és 2017-ben is elhódították azt.

A magyar bajnoki címvédő és az alapszakaszt is megnyerő Falco természetesen szeretne visszavágni a szombati tét nélküli vereség miatt és ezzel bejutna a hétvégi négyes döntőbe is. A sárga-feketék mestere szerint a csapat felkészült és újra együtt akar örülni a szurkolókkal.

– Az Alba szeret gyorsan játszani és több játékosuk is erős az 1 az 1 elleni játékban. Mindent megteszünk a győzelemért és a továbbjutásért – fogalmazott a meccs előtt Milos Konakov.

Az újabb 2 évre a szombathelyiekkel szerződést kötött csapatkapitány, Perl Zoltán szintén a fehérváriak gyors indításainak megakadályozásában látja a kupameccs megnyerésének kulcsát.

A Falco – Alba kupameccsen 18 órakor dobják fel a labdát. 

Honlapunkon megjelenő kiemelt tartalmakat a Vasi Korall Kft. támogatja!