A Haladás VSE II. a férfi felsőházi rájátszást jól kezdte meg az NB II-es bajnokság nyugati csoportjában. A Mad Dogs legyőzése nem okozott gondot Sziffer András tanítványainak, míg a PTE-PEAC csapatával 2-2-es döntetlent ért el a szombathelyi alakulat. A rájátszás péntek este folytatódott a zöld-fehér egyesület számára, amikor ismét hazai pályán léphettek pályára.

Soron következő ellenfelük a Nagykanizsa csapata volt, amely az alapszakasz során több riválisát – közte vasi ellenfelét is – megtréfálta. Hasonló meglepetésre készültek a zalai futsalosok ezúttal is. Be is jött a terve a vendégeknek, mert azonnal nekiestek a vasi játékosoknak és az első percben már a szombathelyiek kapujában táncolt a labda – Szőkének köszönhetően.

A gyors hátrányba kerülés alaposan megfogta a Haladás-fakó csapatát. Próbáltak ritmust váltani és gyorsan egalizálni, de az akciók befejezésével meggyűlt a bajuk. Ráadásul a félidő feléhez közeledve elég volt egy kis megingás és máris kettőre nőtt a különbség. A szünetig nagyot hajrázott a Hali, de nem sikerült kozmetikázni az eredményen. A pihenő viszont jót tett a Sziffer-legénységnek.

A második játékrészben pontosabb játékkal rukkolt ki a házigazda, de csak nem akart megszületni a szépítő gól. A hajrára viszont elkapta a fonalat a vasi alakulat és Kiss Patrik révén négy perc leforgása alatt sikerült kétszer is mattolni a kiváló formában védő Szőke Richárdot. Így hatalmas csatát követően mentett pontot a szombathelyi csapat és őrzi a tabellán a második helyét.

Haladás VSE II. – Nagykanizsai Futsal Club 2-2 (0-2)

Haladás: Homlok L. – Volner B., Knizs O., Kiss P., Dobos D.
Csere: Németh K. – Körmendy G., Szalóki-Varsányi B., Kárász N. Novák D., Kovácsics R., Sodics Á., Vajda D. Dobány P.
Vezetőedző: Sziffer András

Gólszerző: Kiss P. (36′, 40′) illetve Szőke Á. (1′), Schuller (7′)

Honlapunkon megjelenő kiemelt tartalmakat a Vasi Korall Kft. támogatja!