Gőzerővel dolgozott a Delfin Sportiskolai Sportegyesület tornászai, hogy a versenyidőszak kezdetére a lehető legjobb formában legyenek. Komolyabb állomásnak ígérkezett a Matolay Elek Emlékverseny, amely évek óta meghatározó fontossággal bír a szombathelyi egyesület számára. Idén is akadt vasi résztvevője a fővárosban megrendezett tornász megmérettetésnek.

Bár a korábbi években rendszeresen teljes versenyzői gárdáját felvonultatta a szombathelyi egyesület, ezúttal korosztályonként az utánpótlás valamint a felnőtt válogatottat irányító emberek határozták meg a indulók tagjait. Ennek megfelelően a Delfin SI SE színeit egyedül Barcsánics Viola képviselhette, aki a II., junior kategóriában bizonyíthatott.

A verseny első napján az egyéni összetett helyezésekért, a nemzetek csapat eredményéért és a szerenkénti döntőkbe kerülésért zajlott a megmérettetés. Barcsánics Viola a bemutatott gyakorlatai alapján egyéni összetettben a hetedik helyet szerezte meg és Magyarország „B” csapatával magyar válogatottként ezüstérmet szerzett.

Korláton kisebb hibával mutatta be gyakorlatát, de a kivitelezésnek köszönhetően így is lehetőséget kapott a másnapi döntőben való szereplésre. Gerendán magabiztosan, rontás nélkül tornászott, így ezen a szeren is a finálé szereplője lehetett. Talaj gyakorlata esztétikus és kellően erős volt, ennek köszönhetően biztosította helyét a legjobb nyolc között.

Másnap már a finálék kövezketek. Viola az Előző napi gyakorlatán 1,3 tized pontot tudott javítani és egy horvát tornász mögött ezüstérmet szerzett. Gerendán már bizonytalanabbul versenyzett, ami az elért eredménye alapján a hetedik helyre volt elég. Talaj gyakorlata, amelyet Sziráczky Rita koreografált nagyon értékes bronzérmet ért a szombathelyi sportolónak.

Barcsánics Viola edzői : Csillag Tünde, Hüll Tamás

Honlapunkon megjelenő kiemelt tartalmakat a Vasi Korall Kft. támogatja!