A Vas Megyei I. osztályú labdarúgó bajnokságban nagyon fontos játéknapot rendeznek a hétvégén, a 25. fordulóban akár a végső győztes kilétére is fény derülhet, hiszen másodszor is összecsap a Haladás VSE és a Király SE gárdája. 

A felek jelenleg teljesen azonos mutatókkal állnak az első osztály élén, 24 győzelemmel, 1-1 döntetlennel és szintén 1-1 vereséggel rendelkeznek, mindkét együttes 84 gólt lőtt és 13-at kapott, pontokból pedig 67-et szereztek meg. Egyetlen mutatóban azonban sokkal jobban áll a Haladás, méghozzá a bajnokság végén azonos pontszámnál rangsoroló egymás elleni eredményben, hiszen a két csapat őszi mérkőzését 2:0-ra megnyerték a zöld-fehérek. Október 15-én Ferencz Zoltán és Szenczi Bence lőtte a HVSE két gólját.

A HVSE még az első fordulóban a Celldömölk ellen vesztett pontokat, a CVSE otthonában ikszeltek, aztán március 25-én a Rábapatyi KSK győzött 2-0-ra a Kondics úti pályán. Ugyanakkor Hegyi László csapata a legutóbbi fordulóig, a HVSE elleni vereséget követően nem vesztett pontot, aztán jött a Vép elleni, hazai 2-2-es döntetlen.

A Haladás VSE legeredményesebb gólvágója Szenczi Bence, aki már 20 találatnál tart, 19 gólt lőtt Pap Márton. Ferencz Zoltán pedig 14 gólos.

A Király SE színeiben Halmosi Péter neve mellett 17 gól áll, Reseterits Bálint pedig 15 találatot jegyez. Csákvári Zsolt, aki sérülés miatt a Vép ellen nem lépett pályára, 12 gólt szerzett eddig.

A hétvégi találkozó a tétjének megfelelő érdeklődést váltott ki a megyei labdarúgást szeretők közösségéből, így a Haladás VSE vezetői úgy döntöttek, hogy a találkozót a Haladás Sportkomplexumban rendezik meg, a szurkolók a Rohonci út felől közelíthetik meg a lelátókat. A belépés ingyenes!

Igyekeztünk megszólaltatni az érintetteket is a találkozó előtt, a Haladás részéről Somfalvi Csaba szakosztályvezető válaszolt érdeklődésünkre. 

– Haladás VSE-nek nem a számszerű eredmény a fontos az év elején megfogalmazott célkitűzésünket már teljesítettük, az első három hely elérése már biztos. Természetesen szeretnénk minél előkelőbb helyen, a dobogó minél magasabb fokán végezni. Sokkal fontosabb számunkra, hogy a várhatóan nagy létszámú nézőket kiszolgáljuk és jó, színvonalas mérkőzést játszunk. Sajnos sok sérültünk van, de egy ilyen mérkőzésre biztos mindenki összeszorítja a fogát és tud játszani. Vannak, akik most érkeznek vissza a sérülésből és még nincsenek top formában. De természetesen nem egy mérkőzésen múlik az élet és akinek olyan sérülése van nem fogjuk kockáztatni a játékát.

Küzdelmes, jó mérkőzést várok, és mint minden mérkőzésen a cél a győzelem, de ha nem sikerül, akkor is megyünk tovább. Tudjuk, a rutin a Király mellett áll, de mi a saját játékunkat szeretnénk játszani, hogy ez mire lesz elég a rangadón, majd kiderül. Mindenesetre az egyéni jó teljesítmények is nagyban befolyásolhatják a találkozó végkimenetelét. Egy biztos, a szombathelyi és a Vas vármegyei futballnak szüksége van az ilyen mérkőzésekre és, hogy legyen NB III-as csapat a megyében – fogalmazott Somfalvi Csaba.

A másik oldalon, Halmosi Péterék számára csak a győzelem lehet a cél ezen a találkozón. A mérkőzés előtti hét programja nem változott, a Király SE ugyanúgy készült, mint eddig minden találkozóra – írta meg a rangadót beharangozó cikkében a kiralysportegyesulet.hu.

A lényeg, hogy a kisebb sérülések rendbe jöjjenek, és a legfontosabb az, hogy a srácok ne lihegjék túl a mérkőzést. Természetesen egy rangadóról beszélünk, de a 90 percben akkor is csak futballozni kell és a célunk az, hogy ebből a mérkőzésből jól jöjjünk ki. Természetesen mentálisan is készültünk a meccsre, hiszen minden bizonnyal nagy lesz az érdeklődés, és vannak, akik még nem játszottak nagyobb közönség előtt. Szeretnénk fejben és koncentrációban is teljesen ott lenni ez alatt a 90 perc alatt – nyilatkozta Hegyi László, a Király SE vezetőedzője.

 

A találkozót a nagy érdeklődésre való tekintettel élőben közvetítjük a Hungary Sport Youtube csatornáján.

A Szombathelyi Haladás VSE – Király SE találkozót Boda György vezeti, a két asszisztens Nagy Barnabás és Tóth Csaba János lesz.

Ha pedig nem tudsz kilátogatni a Rohonci útra, nálunk élőben, illetve felvételről is megtekintheted a minden bizonnyal izgalmas derbit.

Honlapunkon megjelenő kiemelt tartalmakat a Vasi Korall Kft. támogatja!