A magyar szumósok utánpótlás Európa-bajnoki érmekkel hangoltak a nyári, krakkói központú Európa Játékokra.

    A Magyar Sumo Szakszövetség hétfői hírlevele szerint a kielcei U23-as és U21-es kontinensviadalon mindkét korosztályban volt magyar aranyérmes: az idősebbeknél Szilágyi Erik (92 kg), a fiatalabbaknál Berregi Balázs (100 kg) győzött.
Szilágyi a nyílt kategóriában is dobogóra állt, mivel harmadik lett, Berregi pedig a szabályok adta lehetőséggel élve U23-ban is indult, ott egy bronzot gyűjtött be.
Az U21-eseknél ezüstérmes lett Kaszás Elza (60 kg), Elekes Enikő (65 kg) és Gyenes Bence (92 kg), míg a dobogó harmadik fokára állhatott fel Baljer Kitti (60 kg), Kaszás Lilla (75 kg), Bodor András (65 kg), Mráz Zoltán (70 kg), Márai Kende (85 kg), Kotricz Dávid (open), és a Márai Kende, Gyenes Bence, Berregi Balázs, Kotricz Dávid alkotta csapat.
Az U23-as mezőnyben is több magyar éremszerző volt: Elekes Enikő (65 kg), Berta Mike (70 kg), Balogh Attila (85 kg), Laczkó Benedek (115 kg) és Végh Richárd (open) második lett, bronzérmesként pedig Kaszás Elza (60 kg), Kaszás Lilla (73 kg), Mráz Zoltán (70 kg), Végh Richárd (100 kg) és Végh Artúr (+115 kg) végzett.
A keretből többen indulnak az Európa Játékokon június 21. és július 2. között, így Berta Mike-nak, Szilágyi Eriknek, Laczkó Benedeknek, Baljer Kittinek és Baljer Roxánának a kielcei Eb felkészülési állomás volt a Krakkóban megrendezendő multisport eseményre.

 

Honlapunkon megjelenő kiemelt tartalmakat a Vasi Korall Kft. támogatja!