Az utolsó helyen álló Újpest 18 bajnokijából egy-egy döntetlen és győzelem mellett 16-ot elveszített, hét pontot gyűjtött, 14 lőtt és 96 kapott gólnál jár. Mind a hat tavaszi bajnokiját elveszítette, legutóbb Újpesten  5-0-ra kikapott a Diósgyőrtől. Tehát a meccs favoritja egyértelműen a 21 ponttal a 6. helyen álló Haladás-Viktória, amely egy hete remek játékkal 3-0-ra legyőzte a Szegedet. Viszont némi óvatosságra adhat okot, hogy az újpestiek egyetlen döntetlenjüket éppen Szombathelyen (1-1) érték el.

– Ahogy korábbban is nyilatkoztam már: minden mérkőzés másért és másért nehéz. Az újpestiek élet-halál harcot vívnak a bentmaradásért, minden pontra égetően szükségük van. Könnyen lehet, hogy ezért a meccs elején nekünk esnek, de felkészültünk minden lehetőségre. Mivel aznap utazunk, fontos, hogy már a meccs elején élesek, koncentráltak legyünk, úgymond ne maradjunk „a buszon”. Noha az Újpest a legutóbbi fordulóban 5-0-ra kikapott, nem volt ekkora különbség a két csapat között, a DVTK főként a hazaiak hibáit kihasználva szerezte góljait. Az újpestiek általában agresszívan, az ellenfél játékát lassítva játszanak, úgyhogy nekünk gyorsan, ugyanakkor türelmesen is kell futballoznunk. A három pontért megyünk – mondta Markó Edina, a Haladás Viktória vezetőedzője.

 

A forduló további párosítása:

Szombat, 14.00: DVTK–FTC, MTK–Fehérvár. 15.00: Puskás Akadémia–ETO FC Győr. 16.00: Szeged–Szekszárd. Vasárnap, 17.00: Astra–Kelen.

Honlapunkon megjelenő kiemelt tartalmakat a Vasi Korall Kft. támogatja!