A Formula–1 vezetősége szerda kora délután tartott ülést többek között az imolai verseny szervezőivel, illetve a helyi hatóságokkal, és arra a döntésre jutott, hogyaz időjárás, valamint a kialakult veszélyhelyzet miatt törli az Emilia-romagnai Nagydíjat.

„Formula–1-es közösség szeretné kifejezni az együttérzését az Emilia-Romagna régiót a közelmúltban történt események által érintett emberek és közösségek felé. Emellett szeretnénk tisztelegni a mentőszolgálatok munkája előtt, akik mindent megtesznek azért, hogy segítsenek a bajba jutottakon. Az F1 a Nemzetközi Automobil-szövetség (FIA) elnökével, az illetékes hatóságok, így az Olasz Automobil Klub elnökével, az Emilia Romagna régió elnökével, a város polgármesterével, valamint a szervezővel történt egyeztetés után arra a döntésre jutott, hogy nem rendezi meg a hétvégi Emilia-romagnai Nagydíjat.”

„A határozat azért született, mert a szurkolók, a csapatok és személyzetünk számára sem lehetséges sem lehetséges biztosítani az esemény biztonságos megtartását,  ez a helyes és felelősségteljes döntés figyelembe véve a régió településeinek és városainak jelenlegi helyzetét. Nem lett volna helyes további nyomást helyezni a helyi hatóságokra és a mentőszolgálatokra egy ilyen nehéz időben” – olvasható az F1 hivatalos közleményben.

Honlapunkon megjelenő kiemelt tartalmakat a Vasi Korall Kft. támogatja!