Az elmúlt hetek során több országos diákolimpiai döntőnek adott otthont Szombathely. A kispályás labdarúgás és tollaslabdát követően a sakkozók is a vasi vármegyeszékhelyen csaptak össze. Az Országos Sakk Csapat Diákolimpiának a Brenner János Általános Iskola és Gimnázium tornacsarnoka adott otthont. Az elmúlt húsz év során nyújtott rendezői tevékenység miatt a szövetség választása ezúttal is Szombathelyre esett.

Nem is bánta meg a közönség ezt a döntést, hiszen egy rendkívül nívós kétnapos rendezvényt hoztak tető alá a lebonyolításért felelős szervezők. Hogy milyen színvonalas volt a torna kiválóan tükrözi, hogy az ország legnagyobb ifjúsági eseménye volt. Az országos döntőben 133 csapat, 534 versenyzője ült asztalhoz a végső győzelem reményében. Többen visszatérők voltak a rendezvényen.

A vasi színeket Brenner János és a Bolyai János Általános Iskola és Gimnázium valamint a bői általános iskola csapata képviselte. Őket népes szurkolótábor segítette a torna során. A hazai csapatok közül többen úgy indulhattak, hogy az erőviszonyok alapján a dobogóra is esélyesek. Nem is kellett csalódnia a nézőknek, a csapatvezetőknek, mert az utolsó pillanatig éremre is esélyes volt több együttes.

A Vilics Hanna, Farkas Boglárka, Szigeti Réka és Babos Blanka összetételő középiskolás lány csapat szépen menetelt, csak az ötödik fordulóban nem termett számukra győzelem. Ez viszont a végelszámolásnál hiszányzott. A Brenner iskola lánycsapata így végül a negyedik helyet szerezte meg. Hasonló teljesítménnyel rukkolt ki a bői általános iskola együttese is.

Az alsó tagozatos csapat szintén a negyedik helyen fejezték be a kétnapos tornát. A többi vasi résztvevő kiegyensúlyozott teljesítménnyek rukkolt ki, amely népes részvétel mellett a középmezőnyhöz volt elegendő. A szép sikereket vastapssal jutalmazta a közönség és biztosra vehető, hogy ilyen színvonalas rendezvénynek köszönhetően jövőre is Szombathelyen ülhetnek asztalhoz a jövő csillagai.

Elért eredmények:
4. hely /Alsós fiú/ – Bői Általános Iskola
8. hely /Alsós lány/ – Brenner János Általános Iskola és Gimnázium
10. hely /Felsős fiú/ – Brenner János Általános Iskola és Gimnázium
15. hely /Felsős lány/ – Bolyai János Általános Iskola és Gimnázium
4. hely /középiskolás lány/ – Brenner János Általános Iskola és Gimnázium

Honlapunkon megjelenő kiemelt tartalmakat a Vasi Korall Kft. támogatja!