Az Egis Körmend azzal a plusz teherrel lépett pályára vasárnap este, hogy a bronzcsata eddig lejátszott találkozóin mindig a hazai alakulat nyert. Hasonló bravúrra volt ezúttal is szükség, mint a negyeddöntő során, amikor a Szolnoki Olajbányászt búcsúztatták mindezt a Tisza-parti csarnokban. A Zalaegerszeg elleni ötödik felvonás kőkemény perceket ígért a főszereplőknek.

Chambers dupláját és Ferencz tripláját követően a vendégek kezdtek jobban, de azonnal reagált a ZTE és a harmadik perc kezdetén már 6-5 állt az eredményjelzőn. Hatalmas volt a tét, ennek megfelelően néha kapkodtak a játékosok. Ugyanakkor a védekezés egyik oldalon sem volt kifogástalan, ennek köszönhetően sok dobást eresztettek el a kosarasok, felemás eredményességgel.

Míg a zalaiak pontosabbak voltak a palánk közeléből, addig a körmendi nehéztüzérség négy trojkát süllyesztett el 10 perc alatt. Sokáig csak egyetlen pont volt a különbség a felek között – hol az egyik, hol a másik fél állt jobban. Aztán a szünethez közeledve úgy tűnt, hogy Chambers elkapta a fonalat és képes ellensúlyozni a túloldalon sziporkázó Smith-O’Rielly kettős játékát.

A zalai támadások döcögőssé váltak, ezzel a lehetőséggel pedig élt a Körmend és a szünetig növelni tudta előnyét. A második félidőt ott kezdte a vasi gárda, ahol az elsőt abbahagyta. Bár a dobások pontosságával mindgkét együttesnek meggyűlt a baja, inkább a vendégek akarata érvényesült. Hogy a hazai szurkolóknak is jobb kedve legyen arról Rakicevic tett, zsinórben szerzett 4 pontot.

Továbbra is megkellett izzadnia a játékosoknak a tiszta dobásokért, ami a pontosságon is meglátszott. Az utolsó negyed kezdetén még mindig az Egis Körmend járt előrébb, tíz perccel a találkozó vége előtt öt pontos volt a vasi előny. Smith kezdte a pontgyártást a záró etapban, de azonnal érkezett Ferecz Csaba és a rutinos csapatkapitány jókor szórt be egy triplát távolról.

Huszáros hajrára került sor, ahol az utolsó energiákat is mozgósítani kellett a játékosoknak. Valamennyi kisebb megingást azonnal büntetett az ellenfél. Nagyon keményen nyomott a ZTE a fordításért, de a vasi csapat hősiesen védekezett és a legjobbkor érkeztek a kosarak. Az Egis Körmend nem engedte ki a győzelmet és ezzel a bronzérmet a kezéből a hátralévő időben. Megérdemelt vasi siker született a harmadik helyért rendezett párharc során.

Zalakerámia ZTE KK – Egis Körmend 83-96 (24-23, 19-25, 18-18, 22-30)

Körmend: Mitchell 20/9, Chambers 16/6, Ferencz 10/6, Adams 4/3, Omenaka 12.
Csere: Durázi 15/3, Cakarun 8, Edwards 9, Kiss -, Takács 2.
Vezetőedző: Kocsis Tamás

Honlapunkon megjelenő kiemelt tartalmakat a Vasi Korall Kft. támogatja!