A téli időszak jobbára az alapozással, majd ezt követően a felkészüléssel zajlott az erősportok képviselői számára. Persze kisebb-nagyobb versenyeket is rendeztek, de kétségtelen, hogy a kiemelt viadalokat tavasz végétől rendezik világszerte. Ennek megfelelően időzítette felkészülését a magyar karbirkózó válogatott is, hogy minél jobb formában várja ezt az időszakot.

A kemény munkának pedig meg is lett az eredménye, hiszen taroltak hazánk erős emberei Finnországban. A 2023-as karbirkózó Európa-bajnokságnak Laukaa városkája adott otthont, ahol a kontinens legjobb versenyzői adtak egymásnak randevút. A kiváló szervezésnek köszönhetően remek hangulatban telt a rendezvény. A sportolóknak pedig ennek köszönhetően csak a versenyre kellett fókuszálniuk.

A magyar delegációnak kiválóan sikerült ez az erőpróba. Bár többeknek még nem volt kellő nemzetközi rutinja, ez sem akadályozta meg őket a kimagasló teljesítményben. A legeredményesebb magyar versenyző Horváth Roland volt, aki egy arany-, és egy ezüstéremmel fejezte be a finnországi Európa-bajnokságot. Ugyanakkor több csapattárs is dobogóra állhatott Laukaa-ban.

A kontinensviadalon két pontszerző helyezés mellett egy arany-, négy ezüst-, és három bronzmedált akasztottak a magyar versenyzők nyakába. A sikeres szereplés pedig az első lépcsőfok volt a válogatott számára, amely ősszel a világbajnokságon is szeretne hasonlóan sikeresen szerepelni. A legjobbak erőpróbájának pedig Malajzia ad otthont.

Európa-bajnokság
Finnország, Laukaa

Eredmények:

  • Horváth Roland egy arany és egy ezüstérem
  • Szász György egy ezüstérem
  • Balás László két ezüstérem
  • Grei Kertesz két ezüstérem
  • Gere Dávid 5. hely /senior man 63kg/
  • Kárpáti Rihárd 5. hely /junior nehézsúlyú kategória/

Honlapunkon megjelenő kiemelt tartalmakat a Vasi Korall Kft. támogatja!