Egy rendkívül hosszú szezon végén, az utolsó fordulóban kaparta ki a gesztenyét a Szombathelyi Haladás VSE, amely a Vas Vármegyei Labdarúgó Szövetség által indított megyei első osztályú pontvadászatát nyerte meg. A sors fura fintora miatt a Békés vármegyei riválissal kellett páros meccset vívnia és ezzel eldöntei, hogy melyik alakulat szerepelhet az ősztől az NB III-ban.

Az Orosháza elleni első felvonáson 2-1-re nyert a HVSE, így lépéselőnyből várhatta a vasárnap esti visszavágót. A nagy lehetőség miatt a szurkolók is szép számmal látogattak ki a sportkomplexumban megrendezett összecsapásra. Végig buzdította a közönség Szenczi Bencééket, akik fiatalos lendülettel próbálták kivívni az újabb sikert és a velejáró feljutást is.

Nagy elánnal estek egymásnak a csapatok, próbálták gyorsan megtörni ellenfelük lendületét, de hiába. A gyors akcióknak köszönhetően mindkét oldalon bőven akadt dolga a védőknek és a kapusoknak. Bár az igazán veszélyes helyzetekre várni kellett, de nem unatkoztak azok, akik kilátogattak az összecsapásra. Az első játékrész közepén két fontos momentum is történt.

Egy beadást követően nem tudott felszabadítani az orosházi védelem, Tarjánt pedig fejberúgta egy védő, így büntetőhöz jutott a vasi alakulat. A labda mögé Pap Márton állt a labda mögé és kíméletlen ítélet végrehajtó volt. A folytatásban már nem vállalt felesleges kockázatot, így maradt az egygólos, összetettben kétgólos különbség a csapatok között.

A második játékrészben próbált magasabb sebességi fokozatra kapcsolni a vendég gárda és többször sikerült megbontani a vasi védelmet, de igazán nem kellett nagy bravúrt bemutatnia Horváth kapusnak. Ezzel szemben a kontrákra építő Haladás, higgadtabb befejezéssel akár már idejekorán pontot tehetett volna a páros mérkőzés és a feljutás kérdésének végére.

Az utolsó pillanatokban már érezhetően feladta a vendég alakulat az összecsapást. A lefújást követően pedig igazi fieszta hangulat vette kezdetét a Rohonci úti sportkomplexumban. A Haladás VSE a megyei bajnoki cím mellett kupaezüsttel ünnepelte az idényt és a páros mérkőzésen elért győzelemmel a feljutást is kivívta. Ősszel már a harmadosztály mezőnyében indulhat a HVSE csapata.

Szombathelyi Haladás VSE – Orosházi MTK-ULE 1913 1-0 (1-0)

Haladás: Horváth B. – Buzás L., Kovács B., Pap M. (Tóth B.), Szenczi B. (Sály P.), Tóth M., Péter Á. (Tama G.), Szőts M., Varga Cs., Tarján P., Ferencz Z. (Hende M.).
Vezetőedző: Szenczi Imre

Gólszerző: Pap M. (24′ – büntetőből).

Összesítésben: kettős győzelemmel jutott a magasabb osztályba a HVSE.

Honlapunkon megjelenő kiemelt tartalmakat a Vasi Korall Kft. támogatja!