A nyár beköszöntével és a versenynaptár sűrűsége miatt érzehetően kevesebben tudnak hódolni kedvteléseiknek. Ez leginkább a nyaralás és az események torlódásának számlájára írható. A szervezők megtapasztalhatták a legutóbbi hétvégén, hogy a körmendi Magyar Darts Liga mellett a Goldfisch Open amatőr darts erőpróbára is csak az igazán lelkes sportbarátok tették tiszteletüket.

A szombathelyi Domus üzletházban megrendezett játéknap már az ötödik volt a sorban. Ezúttal 17 jelentkezés futott be a szervezőkhöz, azonban ez a létszám is elegendő volt ahhoz, hogy a megszokott módon – csokortköröket követően egyenes kieséses rendszerben – bonyolítsák le a tornát. A kiesés szele épp ezért csak nagyon keveseket ért el az első forduló során.

Ugyanakkor a körbeveréseknek köszönhetően már az egyenes kieséses szakaszban olyan játékosok kerültek egymással szembe, akik akár a torna későbbi időszakában – elődöntőben, döntőben – találkozhattak volna. Több összecsapás pedig meglepetést is tartogatott a nézők legnagyobb örömére. A legjobb négy közé viszont a valóban végig kiváló formában célzó versenyzők jutottak.

Az elődöntőben Csóka Dániel és Varga Márton az egyik, míg Dobos Dávid valamint Tóth Dániel a másik ágon feszült egymásnak. Előbbi párharcnál az ifjú Csóka 2-1-re is vezetett, de a soproni kötődésű riválisa végül jól kiszállózott és menetelt a döntőbe. A másik párharc is izgalmasan alakult. Igaz, Dobos Dávid nagyon rutinnal rendelkezett és ez végül felé billentette a mérleg nyelvét.

A fináléban is jól kezdett a korosztályos válogatottban is bizonyító fiatalember. Az első két legben tartotta is a lépést Varga Mártonnal, utána viszont nem volt megállás. Varga ugyanis nagyon elkapta a fonalat és a 2-0-ás vezetés birtokában felszabadult játékkal nullázta le ellenfelét. Sikerével pedig az összesített ranglistán is visszavette a vezetést Csóka Andrástól.

Goldfisch Open – 5. forduló
Eredmény

1. Varga Márton
2. Dobos Dávid
3-3. Csóka Dániel és Tóth Dániel

Összesített ranglista:
1. Varga Márton – 92 pont
2-2. Csóka András és Csóka Dániel – 84 és 84 pont
4. Dobos Dávid – 72 pont
5. Kámán Lehel – 64 pont
6. Kozmor József – 52 pont
7. Somogyi Róbert – 48 pont

Honlapunkon megjelenő kiemelt tartalmakat a Vasi Korall Kft. támogatja!