Valamennyi pontvadászat véget ért a megyei labdarúgó-bajnokságban. A Vas Megyei Labdarúgó Szövetség égisze alá tartozó osztályokban jelentős mozgolódás várható, hiszen a bajnokok mellett kieső csapatok is átrajzolhatják a kiírásokat. Születtek sikersztorik is, elég csak a Nárai SK, a Haladás VSE valamint az Újperinti SE történetét alapul venni.

Ezúttal az utóbbi történetet boncolgatjuk az egyesület edzőjével, Németh Bálinttal. Az Újperint csapata a megyei másodosztály északi-csoportjában 28 mérkőzésen 20 győzelem és 6 döntetlen mellett mindösszesen két ízben kapott ki. Impozáns az együttes gólaránya is, hiszen 104 lőtt és 21 kapott gól jól tükrözi, hogy elől és hátul egységes volt a gárda az idény során.

– A nyáron dobogós célokkal futottunk neki a szezonnak, lépésről lépésre haladtunk, mindig egy mérkőzésben gondolkodtunk. A párhuzamosan futó kupasorozat mellett főként a bajnoki pontvadászat élvezett prioritást, de a kupában is szerettünk volna a lehető legtovább jutni. Télen 1 pontos hátrányunk volt a listavezetővel szemben, decreális cél volt a bajnokság megnyerése! Ennek tükrében állítottuk össze a felkészülésünket és igazoltunk a hiányposztokra.

A jó alapot sikeres folytatás követett, hiszen bajnokságot nyert az Újperint. Mire lehet ilyenkor büszke egy edző?

– Az első pillanattól az utolsóig nagyon akartuk a sikert. A tavasz során kiegyenlített teljesítménnyel, veretlenül sikerült elérnünk a bajnoki címig, úgy érzem megérdemelten. Nagyon büszke vagyok mindenre, elsősorban a csapatomra, akik elérték ezt a sikert, a vezetőkre és a szurkolókra is, akik nélkül nem lenne foci Újperinten.

Egy felejthetetlen szezont sikerült emlékezetesen megünnepelni a csapatnak. Éremátadás, ünneplés után félszemmel már a jövőt is nézi a szakmai stáb?

– Pontosan így van. A Király Sportlétesítményben vehettük át az érmeket és a bajnoki címet méltóképpen megünnepeltük. Ugyanakkor nagy felelősséggel is jár az elért eredmény, hiszen az ünneplés másnapjától már azon dolgozunk, hogy 10 év után újra megyei 1. osztályú csapata legyen Újperintnek. Hasonlóan színvonalas játékra építve, ahogy ezt a szurkolóink is megszokhatták.

Honlapunkon megjelenő kiemelt tartalmakat a Vasi Korall Kft. támogatja!