Mint ismert Szoboszlai Dominik kiváló teljesítményére több sztárcsapat is felfigyelt. Az egyik legkapósabb fiatal támadó neve minden átigazolási szezonban felmerült és nem meglepő módon több klub figyelmét keltette fel a Lipcsében nyújtott teljesítményére. Fabrizio Romano közösségi oldalán jelezte, hogy megszületett a megállapodás, megvan Szoboszlai új csapata.

A Premier League és a Bajnokok Ligája állandó résztvevője, a Liverpool a hírek szerint 60 millió fontot költ azért, hogy a válogatott csapatkapitánya az őszt már az Anfield Roadon kezdje meg. Az RB Leipzig vezetősége már megadta az engedélyt játékosának, hogy orvosi vizsgálatra jelentkezzen a vörösöknél, majd ezt követően írhatják alá a csapatváltásról szóló iratokat.

Az angol egyesület hivatalos honlapja azt is taglalja, hogy a 60 milliós vételár egyben a kivásárlási záradék összeges is. Mivel a pálya szélén és középpályán is bevethető, így hosszabb távon számolna rá a Pool és várhatóan ötéves szerződést írnak alá. Ugyancsak kitért a beszámoló a bérről is, amely heti 150 ezer eurót jelenthet a támadó számára.

Szoboszlai átigazolásának híre bombaként robbant és válogatottbeli társai, egykori labdarúgók is nagy örömmel fogadták. Schäfer András és Hajnal Tamás is boldog a klubváltásnak, amelyből a nemzeti együttes szintén profitálhat hosszútávon. Érdekesség, hogy Szoboszlai Dominik a 11. olyan magyar labdarúgó lehet, aki pályára lép a Premier Legaue-ben. A bemutatására pedig már nem is kell olyan sokat várni…

PL-ben szereplő eddigi magyar játékosok: Kozma István (Liverpool), Gera Zoltán (WBA/Fulham), Király Gábor (Crystal Palace/Aston Villa), Torghelle Sándor (Crystal Palace), Priskin Tamás (Watford), Fülöp Márton (Sunderland/Manchester City/WBA), Halmosi Péter (Hill City), Kurucz Péter (West Ham United), Bogdán Ádám (Bolton/Liverpool), Buzsáky Ákos (Queens Park).

*

A magyar labdarúgó-válogatott csapatkapitánya, Szoboszlai Dominik az RB Leipzigtől a Liverpool FC-hez igazolt. A 22 éves középpályás klubváltásáról a nagy múltú angol klub közösségi oldala számolt be vasárnap délután. A játékosnak a 8-as lesz a mezszáma.
“Élveztem az elmúlt pár napot itt, várom, hogy mindenkit jobban megismerhessek. Az előző három-négy nap nagyon hosszú volt, nem volt egyszerű. De végül is itt vagyok, boldog vagyok és alig várom, hogy elkezdhessem a munkát” – idézte az egyesület honlapja Szoboszlait. – “A Liverpool nagy múlt klub, nagyszerű játékosokkal, jó edzővel, minden remek. Számomra ez volt a tökéletes következő lépés. A szurkolók, a stadion, minden nagyon jó.”
Szoboszlait 2026-ig kötötte szerződés a lipcseiekhez, és bár korábban a Newcastle United érdeklődéséről is lehetett olvasni, végül a Liverpool lett a befutó. A sajtó szerint a középpályás kivásárlási ára 70 millió euró (26 milliárd forint) volt – magyar futballistáért még soha nem adtak ekkora összeget. A Premier League-ben legutóbb ötödik Liverpool azok után jelentette be a leigazolását, hogy a játékos átesett a szokásos orvosi vizsgálatokon. A hatszoros Bajnokok Ligája-győztes, 19-szeres angol bajnok Liverpoolnak – amely a következő idényben az Európa-ligában szerepelhet majd – az argentinokkal világbajnok Alexis MacAllister után Szoboszlai a második nyári szerzeménye.

Honlapunkon megjelenő kiemelt tartalmakat a Vasi Korall Kft. támogatja!