Egy meglehetősen hullámzó idényt zárt tavasszal a Haladás-Viktória FC, amely megjárta a mennyet és a poklot is. A nyári és a téli felkészülési időszak kiválóan sikeredett az edzőváltáson is átesett szombathelyieknek, ugyanakkor a lehető legrosszabbkor csapott le a keretre a sérüléshullám. Akadt olyan labdarúgó, aki meghatározó szerepköre ellenére pályára sem tudott lépni a bajnokság során.
Ennek fényében az elért eredmények viszont mindenképpen pozitív a jövőre nézve. A Magyar Kupában a végső győztes Győrtől kapott csak ki Markó Edina együttese, míg a pontvadászat végén stabil középcsapatként zárta az idényt. Bár az egyéni felkészülési programot már megkapták a játékosok, a közös munka – felmérésekkel – csak július 10-én kezdődik meg a labdarúgók számára.
Ugyanakkor nem eseménytelenül teltek az elmúlt napok a vasi klub számára. Több kulcsjátékos is távozott a kerettől, amelyet a csapat vezetőedzője árult el egy interjúban. Ebből kiderült, hogy Marlo Sweatman a megkeresések ellenére továbbra is marad Szombathelyen, akárcsak Németh Adél, akinek több élvonalbeli klubtól érkezett megkeresése.
Gődér Brigitta csapatkapitányként volt a vasi együttes vezére, teljesítményét a HLSZ is jutalmazta. A védő a Ferencváros játékosaként folytatja pályafutását. Horti Boglárka befejezte egyetemi tanulmányait, ráadásul az előző években több, nagyon súlyos sérülés is hátráltatta játékát. Ezekből rendre jól tért vissza, azonban most úgy döntött felhagy az aktív labdarúgással.
Távozik Schildkraut Fruzsina, Camila Baccaro, Jelena Koprena és Nagy Vanessza is, akiknek lejárt a szerződése, velük különböző okok miatt nem hosszabbít a klub vezetősége. Több tehetséges fiatal viszont csatlakozik a felnőttekhez a korosztályos csapatokból. Csáki Eszter, Kováts Anna, Pintér Tekla, Szabó Fanni, Nagy Dorottya és Csejtei Emma kapott profi szerződést.
Akadt változás a szakmai stáb berkein belül is. Kiss Tamás technikai vezetőként tér vissza és segíti a Haladás-Viktória munkáját. Győrffy Mátyás pályaedzőként tevékenykedik az előttünk álló idény során. A felkészülés július 10-én kezdődik és a tervek szerint a ‘Viktória 30’ programsorozat részeként az olasz International csapatával játszana barátságos találkozót a vasi különítmény.

Honlapunkon megjelenő kiemelt tartalmakat a Vasi Korall Kft. támogatja!