Hétfőtől-vasárnapig Ausztriában, a Szombathelytől több, mint 300 kilométerre fekvő, Villach mellett található Bad Kleinkirchheimben edzőtáborozott a Szombathelyi Haladás NB II-es labdarúgócsapata.

Aleksandar Jovic vezetőedző napi két edzést vezényelt a játékosoknak, a tábor zárásaként szombaton a vasiak összecsaptak a szlovén másodosztály 12. helyén végzett Triglav Kranj együttesével. A szombathelyiek a 2×60 perces mérkőzésen hengereltek, 10-1-re kiütötték szlovén ellenfelüket. Noha a felkészülési mérkőzések természetesen nem tétmeccsek, azért tíz gólt lőni, pláne egy szlovén második ligás csapatnak, mindenképpen elismerésre méltó teljesítmény, olyan végeredmény, amelyre mindenki felkapja a fejét.

Az edzőtébor tapasztalatait a Hali mestere értékelte a haladas.hu-nak.

– Sok olyan dolgot láttam viszont a mérkőzésen, amit edzésen is gyakoroltunk – mondta Aleksandar Jovic. – Rengeteg gólhelyzetet alakítottunk ki, amelyeket jó arányban értékesítettünk. A felkészülési meccseken az eredmények nem olyan fontosak, de mégis választ adnak arra, hogy milyen irányban halad a csapat. Valamennyi futballista bizonyítási lehetőséget kapott. Pozitívum az is, hogy az edzőtáborban egyetlen játékosom sem sérült meg. Az elmúlt két hétben – Szombathelyen és Ausztriában – sokat dolgoztunk azon, hogy a csapat úgy játsszon, ahogy azt szeretnénk – védekezésben és támadásban egyaránt. Azon vagyunk, hogy a játékosok számára világosak legyenek az alapelvek és hogy tudják, mit és miért csinálunk a pályán. Ha ez megvan, akkor fel kell, hogy vállalják a felelősséget a döntésekben. Tudniuk kell, hogy döntéseik szoros összefüggésben vannak a csapat teljesítményével. A futballt lábbal játsszák, de a döntések a fejben születnek és ezért fontos, hogy a meccseken maximálisan, végig koncentráljanak – fogalmazott Jovic.

A Hali Szombathelyen folytatja a felkészülést, szombaton 16.30-kor az Illés Akadémián az osztrák másodosztályú Rapid Wien II. ellen vívnak edzőmérkőzést.

Honlapunkon megjelenő kiemelt tartalmakat a Vasi Korall Kft. támogatja!