A téli jeges sportok szerelmeseinek nem kellett sokat várni, hiszen a szombathelyi jégcsarnokban nem állt meg az élet. A jégkorong pontvadászatoknak épp hogy véget ért, máris felszerelést cseréltek a főszereplők. A csarnokban pedig a borítás változott meg, hiszen a jeget követően műanyag került, ezzel pedig elstartolt a görhoki és az inline szezon is.

Az elmúlt hetek során nemcsak a honi, hanem az osztrák bajnokságban is bizonyítottak a Pingvinek korosztályos, felnőtt és öregfiúk csapatai. Remek lehetőség így a fejlődés ütemét biztosítani a gyerekek számára, amelyre egyre több együttes is felfigyelt. A legutóbbi hétvégén ráadásul igazi különleges sportcsemegére készülhettek a sportág szerelmesei.

A Magyar Jégkorong Szövetség az Inline országos felnőtt nyílt bajnokság helyosztóját a vasi megyeszékhelyen bonyolította le. Az alapszakasz után mindkét csoport négy-négy együttese biztosította helyét a szombathelyi fináléban. Ott volt az indulók között a Pingvinek is, amelynek keretét ezúttal az U18-as korosztály valamint a felnőtt keret együttesen adta ki.

A sorsolás szerencsétlenségének köszönhetően a liga egyik legerősebb és legjobb formájában lévő együttesével, a Dél-Budai HC-val került szembe a házigazda. Bár kiegyenlített mérkőzésre került sor, egyetlen gól született, amelyet a Pest megyeiek szereztek, ezzel pedig a negyeddöntőt is sikerrel vették. Ez megfogta a szombathelyi csapatot, amely a következő körben sem tudott nyerni.

A hetedik helyért zajló csatára viszont megrázta magát és magabiztos sikerrel vették a Rocco Rods elleni helyosztót. A döntőbe a két legjobb formában és nagyon rutinos játékosokkal felálló csapatok jutottak. A kiegyenlített játék végén nem született döntés, így hosszabbításra került sor. A Lizards végül hátrányból fordított és a ráadásban döntötte el az aranyérem sorsát.

INLINE FELNŐTT NYÍLT ORSZÁGOS DÖNTŐ
/Szombathelyi Jégcsarnok/

Negyeddöntő:
Dél-Budai Hockey Club – Szombathelyi Pingvinek 1:0
Vidék Select – Polipok 1:2 (büntetők után)
Rokko IHC – Rokko Rods 4:2
Fehérvári Gördögök – Lizards 0:3

Helyosztó 5-8. helyért:
Szombathelyi Pingvinek – Vidék Select 0:4
Rokko Rods – Fehérvári Gördögök 1:2

Elődöntő:
Dél-Budai Hockey Club – Polipok 8:0
Rokko IHC – Lizards 1:6

7. helyért:
Szombathelyi Pingvinek – Rokko Rods 2:0

5. helyért:
Vidék Select – Fehérvári Gördögök 0:1 (büntetők után)

3. helyért:
Polipok – Rokko IHC 1:4

1. helyért:
Dél-Budai Hockey Club – Lizards 3:4 (hosszabbítás után)

*

A Szombathelyi Pingvinek kerete: Galambos B., Tóth D. – Pálmai B., Zelevics G., Németh Á., Tóth-Zsólyomi F., Simon A., Kéner M., Béres D., Őri A., Horváth Á., Göncz Sz., Szabó G.
Vezetőedző: Simon Alfonz

Honlapunkon megjelenő kiemelt tartalmakat a Vasi Korall Kft. támogatja!