Szarka Zoltán hazánk sporttörténelmének egyik meghatározó alakja. Vidéki kapusként több nagy bravúrt ért el pályafutása során, ennek megkoronázásaként még olimpiai aranyérmet is ünnepelhetett a válogatott tagjaként. Klubszinten a neve egybeforrt a Haladás csapatáéval, ráadásul közel 30 éven keresztül kapus- és utánpótlásedzőként tevékenykedett rendkívül eredményesen.

Az Ő hagyatékát őrzi a nevét viselő lábtenisz emléktorna, amelyet unokája Lévay Gergely hívott életre és ami az elmúlt évek során országos hírnévre tett szert. A Balaton-parti település minden nyáron egy hétvégére a “tengó” fővárosává vedlik át. 2023-ban sem tört meg a hagyomány és július első napjaiban reggeltől estig pattogott a labda a megújult pályákon.

Ezúttal húsz páros adta le a nevezését, köztük több ismert egykori és jelenleg is aktív labdarúgóval, akik már visszatérő játékosként teszik tiszteletüket a rendezvényen. A lebonyolítás sorrendje sem változott. Öt csapatos csoportokban körmérkőzéses formában döntötték el a továbbjutást érő helyeket. Persze előfordult, hogy körbeverések miatt a szettarány is számított.

Vasárnap újabb csoportkörök következtek, de itt már nem lehetett hibázni és elég nehéz helyzetben voltak a csapatok emiatt. Az egyenes kieséses rendszerben aztán már csak azok maradtak állva, akik jól osztották be erejüket. A nap végén Páli Krisztián-Józsi György kettőse örülhetett, akik az elismerések mellett megkapták a vándorserleget is, amelyet egy évig biztosan Ők őriznek majd!

Honlapunkon megjelenő kiemelt tartalmakat a Vasi Korall Kft. támogatja!