A Sport és Ifjúsági Iroda programja idén is nagy népszerűségnek örvend. A Strandsportnapok kínálatát úgy állították össze Varga Jenőék, hogy valamennyi korosztály megtalálja a számítását. Ennek eredményeként a csúszdaversenyek, családi vizes vetélkedők mellett előkerült a labda is. A legutóbbi hétvégén egyéni bajnokságot rendeztek, ezúttal pedig a párosok adtak számot tudásukról.

A HB Inter Trans Kupát már ötödik alkalommal rendezték meg a szombathelyi Tófürdőn. Ez idő alatt folyamatosan fejlődött a verseny, így már a szomszédos vármegyékből is érkeztek résztvevők, színesítve a palettát és emelve a színvonalat. Az egyéni városi bajnokságban minden évben új bajnokot avattak, míg a párosoknál szintén új győztes ülhetett fel a trónra.

A hatos döntőt kőrmérkőzés formájában bonyolították le a szervezők. Végig szoros pontvadászatban a sorsolásnak köszönhetően az utolsó fordulóban dőlt el a dobogós helyek sorsa. A színvonalra nem lehetett panasza senkinek – látványos labdamenetek, szép megmozdulások és váratlan megoldások jellemezték a találkozókat. Bánhatja, aki lemaradt a rendezvényről.

Már csak azért is, mert ezen a versenyen debütált Varga Jenő által megalkotott versenyszám a Teqball-kör. A bátor versenyzőknek időre kellet végig dekázni a Teqballban lehetséges érintési pontok használatával (mellkas, lábfej, térd, váll, fej). Az első bajnoki címet Dezamits Dominik szerezte meg, míg a második Varga Máté, a harmadik Söptei Bálint lett.

Dezemits Dominik a nap végén duplán is örülhetett, hiszen partnerével – Varga Mátéval elhódították a bajnoki címet is. Az aranyérmet az utolsó mérkőzéssel sikerült elhódítani a zalaegerszegi Boyér Sándor-Kósa Nimród kettősétől. Nagy csata zajlott a bronzéremét, amelyet a nap végén a nagy esélyes Kovács Ádám-Biácsi Ferenc nyakába akasztották.

– Mindig nagy öröm ilyen magas színvonalú versenyt szervezni Szombathelyen, népszerűsítve több sportágat, köszönhetően a Sport és Ifjúsági Irodának. A versenyen résztvevők megjegyezték, hogy ilyen díjazást még az országos döntőben sem láttak. Ezért nagy köszönet jár a HB Inter Trans Kft-nek is – nyilatkozta Varga Jenő sportfeltaláló, versenyigazgató az eredményhirdetésen.

A következő hétvégén sem marad Szombathely lakossága izgalmas sportesemény nélkül. A labda nem kerül fel a polcra, hiszen a páros lábtenisz küzdelmeivel folytatódik a XV. Nyári strandsportnapok versenysorozata. A helyszín viszont változik, hiszen a programsorozat a Termálfürdő pályáira költözik. A szombati esemény kezdési időpontja 10 óra lesz.

Honlapunkon megjelenő kiemelt tartalmakat a Vasi Korall Kft. támogatja!