Vas megyében, illetve Szombathelyen egyelőre még nem elég népszerű a teqball. A fiatal sportág helyi szerelmeseinek teret adva, illetve tehetségük kibontakoztatása és a teqball népszerűsítése érdekében a napokban megalakult az Arenda Teqball Sport Club.

A közös munka, az edzések a Szombathely-szerte közismert Kovács Jenő elnökletével (vele készített interjúnkat is hamarosan közzétesszük – a szerk.) kezdődött meg és ma már a legjobbak egy országos versenysorozaton tesztelhetik tudásukat. Pénteken az egyik szombathelyi általános iskolában tartott tréningjüket látogattuk meg. Muszáj is volt még egy edzést tartani, hiszen szombaton már a fiatalok körében rendkívül népszerű EFOTT programjai sorába is felvették a teqballt.

 

Az Egyetemisták és Főiskolások Országos Turisztikai Találkozója (EFOTT) egy 1976-ban alapított nyári zenei fesztivál, Magyarország egyik legrégibb ilyen jellegű rendezvénye. 2014-ig minden évben másutt került megrendezésre, 2015 óta azonban rendszeresen a Velencei-tónál szervezik. Idén július 12-én, szerdán lepték el a fesztiválozók a tópartot, a koncertek mellett szombaton pedig jól megférnek a kiegszítő programok, így a különböző sportágak, közöttük a teqball bemutatkozása is. Erről és az első eredményekről is megkérdeztük a szombathelyi egyesület éljátékosát.

Bijácsy Ferenc is 2017-ben a Balaton partján ismerkedett meg a sportággal, jelenleg pedig a klub második számú játékosa és hetente háromszor együtt tréningezik Ádámmal.

A magas szintű technikai felkészültséget igénylő, minden testrészt igénybe vevő sportág szerelmese szerint, ha akarja, bárki megtalálhatja helyét a teqball-asztal mellett.

Az országos versenysorozat első, sukorói állomásán szombaton 10 órakor lép az asztalhoz az Arenda Teqball Sport Club párosa.

Hajrá Ádám és Feri, hajrá Arenda!

Honlapunkon megjelenő kiemelt tartalmakat a Vasi Korall Kft. támogatja!