Július 10-én kezdte meg a felkészülést az új idényre a Haladás-Viktória FC női labdarúgó csapata. Bár a keretből hat játékos távozott, ugyanennyi tehetséges, saját nevelésű fiatallal töltötte fel az állományt a szakmai stáb, amely bizakodóan tekint az elkövetkezendő hetekre. A felkészülést először egyéni programmal kezdték meg a labdarúgók, akik a legutóbbi héten már közösen dolgoztak.

Sok ideje nem volt a Markó Edina irányította alakulatnak, hogy összeszokjanak, hiszen már a hétvégén lejátszotta első félkészülési mérkőzését. Ráadásul több meghatározó játékos sérülés miatt csak a kispadról illetve a lelátóról szurkolhatott társainak. A Haladás-Viktória FC együttese ugyanis hivatalos volt a ZETE fiesztára, ahol a ZTE csapatával mérkőzött meg.

A találkozónak csak a zalaiak edzőpályája adott otthont, amely azért érdekes, mert a stadionban többek között az Union Berlin gálamérkőzését is rendezték és ennek a sorozatnak állomása volt a szombathelyi lányok fellépése is. A rendkívül kora kezdés miatt nagyon nehéz dolga volt a főszereplőknek, hiszen a kemény talaj mellett egymással és a rekkenő hőséggel is meggyűlt a bajuk.

Ettől függetlenül az NB II.-nyugati csoportjának negyedik helyén végző Zalaegerszegnek csak momentuma akadt a Haladás-Viktória ellenfeleként. A vasi lányok végig nagyon motiváltan, szemre is tetszetős játékkal rukkoltak ki, aminek már az első félidőben meg lett az eredménye. A második játékrészben pedig gyorsan rövidre zárta a találkozót a Viktória FC, amely nyolcgólos sikert ért el.

– Egy hét edzés után, ilyen melegben, kora délután ennél nem is várhattam többet a lányoktól. Amit e rövid idő alatt gyakoroltunk, azt igyekezték megvalósítani, maximálisan koncentráltak, voltak igazán biztató dolgok a játékunkban. Örülök, hogy elfogadtuk a a meghívást a mérkőzésre – nyilatkoztak a csapat vezetőedzője a klub hivatalos honlapjának megkeresésére.

ZTE–Haladás Viktória 0-8 (0-3)

Haladás Viktória: Dobó-Nagy – Kovács V., Kránicz, Pintér, Nagy D., Németh M., Urbán, Nagypál, Seatman, Németh A., Varró. Csereként pályára lépett: Kollár, Szalay, Kováts, Szabó F., Csáki, Gravencz, Novák, Csejtei, Csizmadia, Feketevízi, Hecz, Varga B., Vesztergom. Edző: Markó Edina.

Gólszerzők: Feketevízi 3, Németh A., Csejtei, Sweatman (11-esből), Novák, Hecz.

Honlapunkon megjelenő kiemelt tartalmakat a Vasi Korall Kft. támogatja!